GündemEkonomi

MÜSİAD ÜYELERİNE KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

MÜSİAD Balıkesir tarafından düzenlenen “Dost Meclisi” toplantısına KOSGEB Müdürü Deniz Timuçin misafir oldu. Timuçin, üyelere yararlanabilecekleri KOSGEB desteklerini anlattı.

Yapılan toplantıda KOSGEB Müdürü Deniz Timuçin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından işletmelerin faydalanacağı destekleri ve iki yeni destek programı olan “KOBİ Teknolojik Yatırım Destek Programını ve Stratejik Ürün Destek Programı’nı” anlattı.
“YATIRIMLAR DESTEKLENİYOR”
Cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak yatırımların desteklenmesiyle ilgili konuşan Timuçin, “Stratejik Ürün Destek Programı, ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesini kapsar. Üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımının sağlanması için KOBİ’lerin teknolojik üretim yeteneklerinin geliştirilmesi ve teknolojinin tabana yayılmasını sağlamaktır. KOBİ ile büyük işletmelerin birlikte hareket edebilme ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacını güder” dedi.
İŞTE FIRSAT
Kobi TeknoYatırım – Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programını anlatan Timuçin şu ifadeleri kullandı; “Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün ve ürünleri ticarileştirmek, ülke ekonomisine katma değer oluşturmak, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatını artırmak için işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi” Timuçin, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin firmaları ile ilgili sorularını ve yararlanabilecekleri destekler hakkında ve bu destekler için gereken kriterler konusunda bilgi verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu