GündemEğitimİlçe Haberleri

75 kişiye Tıbbi ve Aromatik Bitki sertifikası verildi

Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen 3. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu sona ererken, kursu bitiren 75 kişiye törenle belgeleri verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezindeki iki haftalık eğitimi tamamlayan kursiyerler, kursun son günü düzenlenen Kazdağı gezisinin ardından belgelerini aldı. Kursa, tıp doktorundan dizi oyuncusuna kadar çeşitli meslek guruplarından 75 kişi katıldı. Belge töreni öncesi, kursiyerlerle sohbet eden Kırsal Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, kursiyerlerden bahçe kurarken toprak ve su tahlili yaptırmayı ihmal etmemelerini istedi. Kursiyerlere faydalı olmaya çalıştıklarını anlatan Tüzün, “Buradaki iki haftalık kurs sırasında biz sizlere birer anahtar vermeye çalıştık. Her şeyi öğrendik sanmayın. Bu iş dipsiz kuyudur. Kafanıza takılan her şeyi bize arayıp sorabilirsiniz. Bizler sizlere bir telefon kadar yakınız. Bahçe kururken, mutlaka toprak ve su tahlilini yaptırmayı unutmayın. İyi para kazanmak istiyorsanız üreteceğiniz ürün için mutlaka sertifika alın. Sertifika alırsanız ürününüzü daha iyi değerlendirirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum. Sizleri her zaman bekliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlerin belgeleri Kırsal Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu ve diğer görevliler tarafından verildi. Belge dağıtımının andından hatıra fotoğrafı çektirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu