Gündem

8.Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali

16-20 temmuz tarihleri arasında sokaklar 8.kez şölene dönüştü Urla’da.. Sokakta, mahallede, köyde tiyatro var sloganı ile coştu tiyatro atan kalpler.. Coşkulu bir kortejle başlandı festivale. Urla halkı bu coşkuya ortak oldu.. Sonra oyunlarla sokaklar, mahalleler, köyler doldu taştı…
Bu festivale 3.kez katılıyorum. Geldigimiz her yıl Balıkesir Sanat Merkezi Bsm Oyuncuları olarak Balıkesir’i temsilen burada oyunlar oynuyoruz. Bu yıl da açılışta 1 çocuk oyunu ve 1 orta oyun ile festivale katılım sağladık. Yaklaşık 12 kişilik kalabalık bir kadro ile bulunduğumuz festivalde en kalabalık ekiplerden biriydik. Oyunlar izledik ve eğitim atölyelerine katıldık. Oldukça keyifli ve verimli zamanlar geçirdik. Bu yıl kamp alanının daha iyi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ormanlık bir alana kurduğumuz çadırlarla daha sakin bir ortamda bulunmanın rahatlığını yaşadık. Bunun yanında Open Campus işletmecilerinin ilgisi bizi memnun etti. Önceki kamp yerimiz Beach işletme olduğundan ortam gürültülü idi. Bu yıl bunun değişmesi festivalin önemli artılarındandı.
Festivalde 20 farklı ekip 22 ayrı oyunla Urla meydan, Uzunkuyu, Bademler, Balıklıova, Yağcılar ve Özbek köylerinde Urla halkı ile buluştu. Böylece yaklaşık 10.000 kişi tiyatro izlemiş oldu. Söyleşiler ise Malgaca Pazarında yapıldı.
Festivalde izlediğim en iyi oyun tabi ki merakla beklediğim kapanış oyunu “Deli” idi. Ukrayna Dnipropetroski Kamayoske Tiyatro festivalinde “En Yenilikçi Yönetmen” ödülü alan Maltepe Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Sevgili Kubilay Erdelikara’yı tebrik etmek lazım. Aynı oyun Toprak Sahne Tiyatro Festivalin’de “Alkışı Hak Eden Oyuncu” , “Festivalin Oyunu” , “Başarılı Yönetmen Ödülü” alarak başarısını taçlandırdı. Tebrikler Maltepe Belediye Tiyatrosu..

Festivalde emeği geçen herkese, Toprak Sahne Emekçilerine ve Tabi ki sanat dostu Başkan Burak Oğuz’a teşekkürler.

YAŞASIN TİYATRO , SANATA EVET…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu