GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

95 Yaşında On Sekizinci Kitabını Yazdı

95 Yaşında On Sekizinci Kitabını Yazdı

İki yıl önce vefat eden ünlü Yönetmen Tunç Başaran ile oyuncu Meriç Başaran’ın annesi Pakize Başaran (95), 1948 yılında başladığı yazarlık hayatına Bandırma’da devam ediyor. Daha önce 17 kitap yazan Pakize Başaran, ‘Daha Ne Olsun’ adını verdiği 18’inci kitabını tamamladı.

İstanbul’da, 2’nci Noter Vekili ve Baş Katibi olarak 40 yıl çalıştığını anlatan Pakize Başaran, yazarlık hayatına 73 yıl önce şiirle başladığını belirtti. Yazdığı “Daha ne olsun” isimli kitabı hakkında bilgi veren Başaran, “Bu kitabımda geçmişten bu güne şiirlerim var, kitabın içinde düz yazılar var. Ünlü yazarların benim için yazdıkları şiirler var, çok ünlü yazar Asım Adsoy’un bana yazdığı şiir var, mektubu var. Sevgili. Polislerimizin mektupları var, polisler için yazdığım şiirler var. Var da var. Var da var, daha ne olsun. 1940 yılından bu yana yazıyorum. Ben 40 sene İstanbul 2. Noter Vekili ve Başkâtipliği yaptım O zamanlar gençtim ve şiir yazmaya merakım vardı. O zaman noterdeki arkadaşlara Akustik şiirler yazıyordum.

Bir gün o dönemin gazeteci yazarlarından Tarık Mümtaz Göztepe notere geldi. Şiirlerinden birisini ona okudum. Kendisi bana şiiri bırakıp hikaye yazmamı söyledi ve tamam dedim. Hikaye yazmaya başladım. “Pencereden kar geliyor aman Alim gurbet bana zor geliyor” filmi benim yazdığım hikayeden esinlenerek yapılmıştır. Yazmış. Olduğum ” Unutma beni” isimli şiirim de rahmetli Cem Karaca tarafından bestelendi. Yazmayı seviyorum ” şeklinde konuştu. Kitabın editörü Gazeteci – Yazar Önder Balıkçı ‘da” Pakize Başaran ile 25 yıldır tanışıyoruz. Pakize hanım son kitabını yazmaya karar verdiğinde kendisi ile görüştük. Benden “Daha ne olsun” isimli kitabının editörlüğünü yapmamı istedi. Bende zevkle yaparım dedim. Bu kitabın editörlüğünü yaptım. Bu kitapta Pakize hanımın şiirleri var, düz yazıları var, özlü sözleri var. Pakize hanım çok üretken bir yazar. Ben Pakize hanımı yalnızca Bandırma’ nın değil, Türkiye’nin gururu olarak görüyor ve kendisini kutluyorum  dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu