Gündem

99.YILDA GURURLA

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. ‘Bayramın, 99. yıl dönümünü gururla ve eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.’ denildi.

19 MAYIS BİR SİMGEDİR

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay yaptığı açıklamada “Cumhuriyet’e ve ulusal bağımsızlığa giden yolun başlangıcı, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıl dönümünü gururla ve eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz. Ülkenin içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” bilinciyle Türk Ulusunun kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten bir simgedir 19 Mayıs. “dedi.

AYNI KIVILCIM YANIYOR

Başkan Kayabay, “Ulu Önder, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev; Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek; bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir.19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek Edirne’den Hakkâri’ye değin tüm vatan da karanlığı aydınlatan istiklal meşalesi, bugün de Türk gençliğinin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir. “ifadelerini kullandı.

KUTLUYOR VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay “Üzerinde yaşadığımız coğrafya bugün gözyaşı ve acılarla doluysa, nice canların vatan yaptığı topraklarımızın sınırları zorlanıyorsa, Ortadoğu karmaşasına çekilmek isteniyorsak; Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyacak ve aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Dâhili ve harici bedhahlara, gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Atatürk Cumhuriyeti’ni büyük bir azim ve kararlılıkla korumaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna toprağa düşen Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu