GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ABD seçimlerinde Sonuç

ABD seçimlerinde Sonuç

Trump mı Biden mı?

İşte son durum: Mevcut oy durumu değişmezse yeni başkan…

ABD’den son dakika haberleri peş peşe geliyor… 3 Kasım’da gerçekleştirilen ABD Başkanlık Seçimleri’nde düğümün hala çözülememesi ile birlikte tüm dünya sonucun ne olacağına odaklandı.

“Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump mı yoksa Demokrat Joe Biden mı kazanacak?”

ABD’nin 46. başkanını belirleyecek 59. başkanlık seçimleri tüm dünya tarafından büyük bir merakla izleniyor. Herkes oy sayımının bitmesini ve başkanlık yarışında ipi göğüsleyecek adayın kim olacağını öğrenmek için adeta saatleri sayıyor.

 

“ZAFER KAZANDIK”

ABD’de kritik eyaletlerde oy sayımı devam ederken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, “Pensilvanya’da büyük bir hukuki zafer kazandık” dedi.

 

 

TRUMP“USULSÜZ İHBARLAR ALDIK” DEDİ

Trump’ın seçim kampanyası ekibinden eski Nevada Başsavcısı Adam Laxalt, Las Vegas’ta düzenledikleri basın toplantısında, Nevada’nın, seçimlerin kaderini belirleyecek en önemli eyaletlerden biri olduğunun altını çizdi. Laxalt, postayla gönderilen oylarda ciddi usulsüzlükler tespit ettiklerini belirterek, “Bugün bizi imzaları kontrol etmemiz için gözlem heyetine almıyorlar. Son günlerde eyalette kullanılan oylar ile ilgili usulsüzlükler konusunda ihbarlar aldık. Ölü kişilerin ve eyaletten taşınan binlerce kişinin adına oy pusulaları gönderildiğine inanıyoruz.” Dedi.

SAYIMIN DURDURULMASI İSTENDİ

Bazı Cumhuriyetçi seçmenlerin adına daha önce oy kullanıldığını ve bu nedenle oy kullanmalarına izin verilmediğini ileri süren Laxalt, “Biz Las Vegas’taki mahkemede şimdi bir dava açıyoruz. Yargıçlardan bu usulsüzlükler konusunda gerekeni yapmalarını ve oyların sayımının bir süreliğine durdurulmasını istiyoruz.” bilgisini paylaştı. Eski Ulusal İstihbarat Direktör Vekili Richard Grenell de seçmenlerin gerçekten eyalette ikamet edip etmediğini denetlemek için kendilerine erişim sağlanmadığının altını çizerek, “Biz şu an seçim yetkililerinden bir yanıt bekliyoruz ama yanıt yok. Yasa dışı oyları saymaya devam ediyorlar, bu kabul edilemez.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu