GündemDünyadan HaberlerEkonomi

AB’den Kripto Uyarısı

AB’den kripto uyarısı: Hızlı büyüme sürerse risk artacak

 

Ab'Den Kripto Uyarısı

AB’den kripto uyarısı! Avrupa Sistemik Risk Kurulu’nun raporunda “Kriptolar sistemik riskler oluşturmasından dolayı yakından izlenmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanılmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği’nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla yapılan kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

AB finansal sisteminin istikrarına tehdit oluşturan olası riskleri tespit etmek ve izlemekten sorumlu Frankfurt merkezli Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB), kripto para piyasalarının sistemik etkilerini ve kripto varlıklar ile merkeziyetsiz finanstan kaynaklanan risklere yönelik politika seçeneklerini tavsiye eden raporunu yayımladı. Bununla birlikte, geçen yılın kripto paralar ve finans için çalkantılı geçtiğini belirtmiştir. Ayrıca bunların finansal sistem üzerindeki etkisinin ise sınırlı olduğu kaydedilmiştir.

‘KAPASİTE İYİLEŞTİRİLMELİ’

AB’nin olası finansal risk bulaşma kanallarını izleme kapasitesini iyileştirmesi gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca bunun, kripto sektörü içindeki kanallar için geçerli olduğu ifade edilmiştir.

Raporda, bu alanda kriptolara maruz kalan bankalar gibi geleneksel finans sektörü kurumları, kripto riski olan yatırım fonları ve kripto sektöründeki stabilcoin veren kuruluşlar ile e-cüzdan sağlayıcılarının standart raporlama ve kamu aydınlatma yükümlülüklerinin teşvik edilmesi gerektiği kaydedilmiştir.

Kripto holdingler, kripto tabanlı kaldıraçlar, merkeziyetsiz finans. Staking ve kripto borç gibi risklere karşı politik seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilmiştir. Ayrıca kripto varlıkları olan yatırım fonlarına kaldıraç limitleri getirilmesi teklif edilmiştir. Bağlayıcı olmayan ESRB‘nin önerilerinin AB’nin ilerideki kripto varlık düzenlemelerine şekil vermesi beklenmektedir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu