Gündemİlçe Haberleri

“Aciliyet Yoksa Çıkmasınlar”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ülkemizde ilk kez 11 Mart’ta görülen koronovirüsle ilgili belediye olarak alınan tedbirleri anlattı. Panik yapmadan ancak işin ciddiyetini bilerek hareket etmenin önemine değinen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, #evde kal çağrısının üzerinde önemle durulması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların hem kendi sağlıkları hem de çevresindeki inanların sağlığı için topyekûn mücadele etmesinin önemine vurgu yaptı.

“Dezenfekte Ekibi Kurduk”

Devletimiz üzerine düşen görevini eksiksiz yerine getiriyor diyen Başkan Hasan Avcı, Altıeylül Belediyesi olarak kendilerinin de koronovirüsle mücadele kapsamında ilk olarak dezenfekte ekibi oluşturduklarını ve bu ekiplerin bazı müdürlükler aracılığı ile oluşturulduğunu söyledi. Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ile 17 ekip kurduk. Arazide hızlı bir dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Merkez parkların tamamı daha sonrada kırsal mahallelerimizdeki parklarda dezenfekte işlemini yaptık. Bugün itibariyle yoğun kullanılan Asuva,75.Yıl Parkı gibi sıklıkla dezenfekte işlerini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın parkları da sık kullanmalarını istemiyoruz. “dedi.

“Makul Kullanım Önemli”

Kullandığımız dezenfekte ürünleri ile mikropları öldürdüğümüz kadar faydalı mikro organizmaları da öldürüyoruz diyen Başkan Avcı, çocukların sağlığı için faydalı olan mikroorganizmaları da kaybettiğimiz zaman farklı problemlerle karşılaşma riski doğabilir. Kullandığımız dezenfekte ürünler yer altı sularına, havaya da karışıyor. Makul kullanım şart. Şu an önemli bir süreç içindeyiz ve bu virüsle mücadelede kapsamında dezenfekte işlemini yürütüyoruz ”şeklinde konuştu.

“Nöbetçi Eczaneler Dezenfekte Ediliyor”

Koronovirüs vakası nedeniyle vatandaşımızı virüsle karşılaştırmamak için çalışma yürütüyoruz. Merkez ve kırsalda bulunan Aile Sağlığı merkezleri, Camiler, İlk ve Ortaokullar, Belediye Ana ve ek hizmet binalarımızda, Muhtarlıklarda dezenfekte işlemleri yürütüldü. Bu kapsamda 64 okul,140 defa Muhtarlık binası,155 adet Cami ve 12 Cemevi, 62 eczane, 32 Sağlık Ocağı, 5 adet ilçe binası, 14 adet resmi kurum, 11bin 832 cadde ve sokak, 625 defa park, 10 adet alt ve üst geçit, bunun yanında kamu araçları ve özellikle ambulanslar dezenfekte edildi. Şüpheli vaka taşıyan ambulanslarda dezenfekte edildi. Bu süreç sonrasında da Nöbetçi eczanelerimizin nöbet sonrası dezenfekte işlemlerini yapıyoruz. Haftada bir eczanelerimize nöbet geldiği düşünülürse hafta bir bu dezenfekte işlemleri de gerçekleştirilmiş oluyor. Polis noktaları da yine aynı şekilde dezenfekte çalışmaları kapsamında bulunuyor”

“Pazaryeri Giriş Çıkışlarına Ek Tedbirler Alındı”

Önemli olan bir diğer husus pazaryerleri ile ilgili. Pazaryerleri olarak merkezde 9 pazarımız var. Hanımeli pazarını kaldırdık ve şuan 8 Pazar var. Dezenfekte işlemleri yapılıp 3 metre aralıkları ayarlanıp giyim kısımları iptal ettirdik. İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlandı ve ilave tedbirler aldık. Girişler ayrı çıkışlar ayrı noktalardan gerçekleşecek. Pazar Pazarında da bariyer destekleriyle kontrol sağlayacağız ve minimize ederek riskten korunmaya gayret etmiş olacağız. Vatandaşlarımızın belirli saatlere özellikle dikkat etmesi lazım. Yoğunluk yaşanmamalı. Genelge uyarınca Pazar yerindeki esnaf sayısından 2 kat fazla vatandaş pazaryerine alınmayacak. Akşamüstü yoğunluk gözleniyordu günün diğer saatlerine yayılmalı bu beklemesinler. Akşam saat 19.00’ye kadar Pazar yerleri açık. Giriş ve çıkışlara yeni düzenlemeler düşündük dezenfekte ürünlerinden vatandaşlarımızda istifade etsinler istedik. Cumartesi Pazarı yerinde bunu gerçekleştirmemiz pek mümkün olmayacaktı onun için farklı bir noktaya pazaryerini alarak bu işlemi burada yaşama geçirdik”

11 Mart sonrasında Belediyemiz uhdesindeki birimlerle ilgilide birtakım tedbirlerimizi aldık diyen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Altaş bünyesinde faaliyet gösteren Millet Kıraathanesi, Müzik Sanat Merkezi, Algem Kurs Merkezi ve Asuva cafe, Sedefne Termalide tedbir kapsamında tamamıyla kapattık ”dedi. Vatandaşlarımızın nikah işlemleri var evlenecek çiftçin yanına iki şahit kabul ediyor ve misafir almıyoruz. Bugüne dek 51 nikah gerçekleştirdik ve nikah sonrası havalandırma dezenfekte işlemleri de yerine getirildi. “

“Virüsten öldü diye farklı bir işlem yok”

“Defin işlemleri noktasında farklı bir işlem yok. Koronovirüs nedeniyle ölen vatandaşın yıkama işlemleri hastanede yapılıyor. Yıkama sonrası kefenlenerek sadece ceset torbasına konuyor. Onun haricinde tüm dini vecibeleri yerine getirilerek vatandaşın defin işlemi gerçekleştiriliyor”

“320 İşyeri 77 Adet İşgaliye Bedelini Almadık”

“Kiracı olarak faaliyet gösteren işletmecilerin sıkıntı yaşamaması adına encümenden bir karar aldık. Kiracılarımızdan kira almayacağız.320 adet işyeri kira bedeli ve 77 adet işgaliye bedelini şuan kapalı olan yerler için bu geçerli. Açık olan yerlerle ilgili bu kararımız bu şekilde değil. Vatandaşımızın malının bekçiliğini biz burada yapıyoruz açık olan esnaf için bu durum geçerli değil. Karar kapalı olanlar için alınmış oldu. Esnafımızı da bu şekilde desteklemiş olduk. Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlıkların genelgesi doğrultusunda kapatılması gereken 65 adet internet kafe, 88 kafeterya,509 kahvehane,4 düğün salonu, 7 çay bahçesi, 11 oyun yeri,22 spor salonu, bir kaplıca tesisi,61 kuaför berber,5 güzellik salonu olmak üzere toplam 865 adet işletmenin faaliyeti durdurulmuş ve zabıta ekiplerimiz tarafından da denetlenmekteler”

“Vefa Grubu Ve Belediye Ekibimiz”

“Ücreti ile kendi gıdasını almak isteyen vatandaşların isteklerini Vefa Grubu karşılıyor. Muhtaç ihtiyaç sahibininkini de ALGEM Karşılıyor. Bunun içine maaş çekme ve benzeri işlerde eklenince mecburen Vefa Destek Grubu da bu işte zorlanmaya başladı ve bir mutabakata vardık. Gıda işi ile ilgili işlemleri biz almış olduk. İlaç ve maaş işlemlerini Vefa Grubu gerçekleştiriyor. Devletimizin kurumları görev ayrımı yapmıyor. Bir polis memurunu düşünün vatandaşın ihtiyacını karşılayıp evine götürüyor. Normalde böyle bir görevi yok ancak şuan öyle bir süreçteyiz ki herkes üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. Belediye olarak bizim personelimizi de biz buralara aktarmak durumunda kaldık. Vatandaş lehine çalışıyorlar. Bu süreçte ayrım olmaz. Hangi görev veriliyorsa o görev sorgulanmadan yapılacak çünkü bugün üzerinize düşen görevi yaparsanız vatandaş rahat olmuş olacak. Bizler bugünler için varız. Savaş zamanında bir askerin savaştan kaçması nasıl hainlikse görevden kaçakta aynı şekildedir. Bizde böyle bir sıkıntı yaşanmadı ancak bu uyarıda önemli diye düşünüyorum ”Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu