Gündem

“Adaları Nakış Gibi Dokuyoruz”

Başkanımız Yücel Yılmaz diyor ya “Balıkesir’i şiir gibi yöneteceğiz”. Bizde diyoruz ki; “ Adaları nakış gibi dokuyacağız” Sıkıntıları çözeceğiz.

“Adalarımızın bütün mahallelerinde iyi niyet çerçevesinde özgüven hoşgörü içinde çalışıyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla her konuda soracağınız sorulara açığız. Anlatırız. Öncelik yoğunluğun olduğu yerler. Bütün sorunları masaya yatırıyoruz. Önce altyapı sonra üst yapı olacak. Söz verdiğim gibi 5 yıl içinde Adaları parmakla gösterilecek bir yer yapacağız”

Ulaşım konusunda önemli mesajlar veren Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Adalarımız çok güzel bir yer. Vatandaş, eş, dost, turistler gemiye bindiklerinde en az bir buçuk 3 saatlik yolculuktan sıkılıyor.25 yıldır adadayım ancak deniz yolculuğuna alışamadım. Buna çözüm için el attık önemli bir yol aldık” dedi.

“Ulaşım Kolaylaşacak”

Bu dönem Belediye Başkanlığına aday olmamdaki en önemli neden “Ulaşım” diyen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Adaların geleceği hakkında önemli mesajlar verdi. Başkan Aksoy konuyla ilgili olarak, ”Merkezi hükumet ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çözüm getireceğiz. Büyük bir yol aldık. Ana karaya en yakın olan mahallemiz Topağaç. Mahallenin karşısında Kapıdağ Yarımadasındaki İlhanlar Mahallesi yaklaşık bir- bir buçuk saat olan mesafeyi, Topağaç-İlhanlar arasına feribot seferleri koyarak yarım saate düşüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Mesafeler Kısalıyor”

Başkan Aksoy,“Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy deniz yolculuğunun süresinin minimum seviyelere çekileceğini belirterek şöyle konuştu: “ Marmara Adasının hattı Topağaç. Topağaç’a Feribotları koyup, bu iskele ve limanı kullanıp, buradan İlhanlar’a hat seferi düzenleyeceğiz. Topağaç- Saraylar, Marmara arasının tam orta merkezinde.12 dakikada Saraylardan 12 Dakika da Marmara dan Topağaç Mahallemize gelinebilir. Buranın altyapısı ve çevre düzenlemesini yaparken Topağaç ta ileride bu hattı düşünüyor ve yapacağımızı planlıyorduk. Ona göre gelen aracın hat yapacağı alanları yapmıştık. Bizler Marmara Adasındaki bu ulaşımı bu hattan çözdükten sonra Avşa Adamızdaki ulaşımını da Yiğitler limanından İlhanlara sefer koyarak orayı da yarım saat 35 dakikaya düşüreceğiz. Çift hat olmuş olacak. Avşa’da ki vatandaşlarımızı Yiğitler Limanından İlhanlara Marmara Adasındaki vatandaşımızı Topağaç limanından İlhanlara seferler koyarak Deniz Yolculuğunu minimuma indirmiş olacağız”

“İki Aşamalı bir Gidişat”

İki aşamalı bir gidişat izleyeceklerinin altını çizen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ilk aşama ve ikinci aşama olarak çalışma yürüteceklerini söyledi. Başkan Aksoy, “ GESTAŞ Çanakkale Özel İdaresi Balıkesir eski özel idaresinin kuruluşu olan GMKA GESTAŞ firması çalışmalarına başlıyor. Gemimiz Erdek, Avşa, Ekinlik rutin seferlerini yapacak. İlk aşamada Küçük araçlara taksi. İlhanlardan Erdek Düzlere kadar 22 kilometrelik çevre yolu projemizde var. Bununla ilkgili Büyükşehir Belediyemizin programında var. Başkanımız Yücel Yılmaz bir çalıştırma yaptırdı. Ciddi anlamda Bursa Karayolları bir çalışma içinde. O yol bir şekilde yapılacak. Çevre yolu da olduktan sonra İlhanlar merkez olacak. Erdek’in konumunu İlhanlar görecek. Kamyon, tırlar buradan geçecek .Fiziki şartlar yerine getirilecek” dedi.

“Büyükşehrin Katkıları İle Adalar Değişiyor”

“Topağaç iskelesini Marmara Belediye olarak almak için Bakanlığa yazı yazdık. Olumlu bir sonuç bekliyoruz. Ulaşımla ilgili konuları Ankara’da anlaşıp hat iznini alıp taksi ve otomobillerdeki hat işini yapmaya biran önce yapmaya çalışacağız” dedi. Yapılanlar sürerken Topağaç ta birde terminal yapacağız. Vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Yangın tertibatı, güvenlik vb. çalışmaları biz yerine getireceğiz. Ulaşım denilince söylenecek çok şey var. Adalar Balıkesir’e bağlı. Bir kısmımız işini Bandırma dan Marmara dan karşılıyor bir kısmımız Tekirdağ. Büyükşehrin katkıları ile heryönünü olumlu bir işe çevirmeye başladık.”

“Ekonomik Anlamda Kalkınacak”

“İlhanlarda yaşayan vatandaşlarımız Adanın sayesinde İlhanlar, Narlı kalkınmış olacak. Lokanta, çay kahve içilebilecek mekânlar olacak. Narlı ve İlhanlar bölgesine ekonomik olarak kazanç sağlanmış olacak. Muhtarlarımızın da yardımlarını bekliyoruz bu konuda. Marmara, Avşa, Ekinlik adaları önemli. Cumhurbaşkanımız parti kurma aşamasını Ekinlikte yaptı.Ada olarak herkesimden oy aldığımızı söylüyorum. Verende vermeyende var.AK Parti’den oy alıyorsak Büyükşehrinde AK Parti olması ve bizim AK Partiden seçilmemiz artı olarak yansıyor buda Adfalar’a yansıyor.”

“Baski Aktif Su Tesisi İnşaatına Başlıyor”

“BASKİ’nin 2020 yılında aktif su tesisi inşaatı başlayacak. Yerimiz hazır. Avşada ki halı sahanın yukarısında bulunan bir alan. BASKİ’ye burada arıtma tesisi yapmak için bir yer sağlandı.2020 programında olmazsa olmaz kanalizasyon, atık su arıtma işi başlıyor.5 yıldan buyana Avşa adasında sokak sokak kanalizasyon çalışmalarını yapıyoruz. Herkes soruyor Bizim sokağın durumu ne olacak diye. Belediye olarak taş döşeme, çevre düzenlemesini hemen yapıp kullanıma bırakıyoruz. Taş döşeme işi son 3 yıldan buyana geceli gündüzlü yapılan bir iş. Hem kanalizasyon hem de üst yapı çalışması yürüttük. Kimsenin şüphesi kalmasın heryer yapılacak.”

Adalar Hizmet Gördü

“Adada bir referandum yapıp Tekirdağ’a bağlanalım mı bağlanmayalım mı diye. O dönem meclis üyesiydim. Yüzde 98 Saraylardan sonuç çıktı. Marmara istemedi. Avşa katılmadı ilçe oluruz. Tabi o zaman 3 ayrı belediye var. Daha sonra Adalarda yaşayan arkadaşlar bir kooperatif kurdu. Kooperatif kurduktan sonra Marmara dan da Tekirdağ seferleri yapılmaya başlandı. Sonuç olumlu çıkmadı. İçişleri Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili idi. O da uğraşmasına rağmen bu olmadı. Sonuç itibarıyle Adalara hizmet geliyor artık. Marmara Adasını yüzde 90 seviyesinde içme suyu işini bitirdik. Bir yıl gibi kısa bir sürede Marmara’nın içme suyu konusundaki isteğini yerine getirdik. Yüzde 90 da üst yapısı tamamlandı. Kanalizasyon sıkıntımız yok. Su alımı için arıtma tesisi su şebeke işine başlıyor. Alan firma önce kendisi daha sonrada bu işi BASKİ’ye devredecek. Sırada Avşa adamız var. Arıtmasını yapıp vatandaşımıza çok daha teniz suyu sağlamış olacağız”

“Müjdemiz Var Güneş Enerji Santrali Yapıyoruz”

“Belediye olarak Ekinlikteki 20 dönüm arazinin üzerine biz Güneş Enerjisi Santrali yapıyoruz. Adanın imar durumu bir bölü 5 binlik planları olmadığı için gecikmişti. Güneşin yoğun olduğu tepe kısımlarda yapacağız. En önemlisi burada Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu hanımefendi bir şey düşünmüş. Şöyle; Ekinlik Ada da ki kimsesizlere, çocuklara yaz tatillerini geçirebilecek, spor imkânı bulabilecekleri bir kamp yeri yapmak istiyor. Müracaat etti Belediye olarak 5 dönümü onlara tahsis ettik.” Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu