Balıkesir Merhaba Gazetesi

Adayın tarifini yaptı

Adayın tarifini yaptı
25 Mart 2015 - 0:29

Genel

Yeniden aday adayı olan Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, “Milletvekili; paraya zaafı olmayan, bilgili, oy getirecek, ülkemizin geleceğini teslim edebileceğiniz özellikte olmalı” diyerek ön seçimde oy kullanacak partililerden destek istedi

Ön seçimde oylarıyla milletvekillerini belirleyecek olan üyelere seslenen CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, yeniden aday adayı olarak partililerin karşısına çıkıp, milletvekilinin özelliklerini tarif ederek oy istedi.

1 Mart Tezkeresi’nin geçmesinin üç oyla önlendiğini hatırlatan Gümüş, Meclis’te bir tek milletvekilinin tavrının önemine vurgu yaptı. Gümüş, “Milletvekili olacak kişi; paraya karşı zaafı olmayan, partisinin oyunu artıracak; bilgili, donanımlı, ülkemizin, çocuklarımızın geleceğinin sorumluluğunu taşıyabilecek özelliklere sahip olmalı. Siyaset kişisel heveslerle yapılacak bir iş değil. Milletvekili seçilecek kişi 75 milyon insanın sorumluluğunu sırtında taşıyacak. Siyaset kendi hayatınızdan vazgeçmenizi gerektiren bir iş ” dedi.

‘YENİDEN ALANLARDAYIM’

Geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı olan günlerde Balıkesir’den Ankara’ya dönerken geçirdiği trafik kazası sebebiyle 2 ay kadar alandan uzak kaldığını anlatan Milletvekili Gümüş, “Ben de, Balıkesirliler de alanlardan uzak kalmama alışık değil, artık yeniden alanlardayım” diyerek çalışmalarının hızlandığını belitti. Konuşmasının bir yerinde ise, “Siyaset yapmak için önce para olmalı” diyen Gümüş, bu ifadesinin “Parası olmayan siyaset yapmasın” diye anlaşılması üzerine açıklamasını, “Paraya karşı zaafı olan insanlar siyasete girmemeli” diyerek tekrarladı.

CEMİL YURTMAN

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.