Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Adayların Yerleri Bugün Belli Olacak

Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri bugün belli olacak. Seçim takviminde sıra, 4 cumhurbaşkanı adayının oy pusulasındaki yerlerini belirlemeye geldi. Bunun için  bugün YSK‘da kura çekimi gerçekleşecek.

 

14 Mayıs Seçimleri İçin Takvim İşliyor. Adayların Yerleri Bugün Belli Olacak

Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan katılacak. Sonuç olarak Cumhurbaşkanı seçiminde belirlenen 4 ismin yer aldığı liste Resmi Gazete’ de yayınlandı. Şimdi vatandaşlar, adayların pusuladaki yerlerini merak ediyor. Bunun için YSK’da kura çekimi gerçekleşecek. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı seçimi oy pusulalarının basımı 12 Nisan’da olacak. Bununla beraber Milletvekili seçiminde kullanılacak olan oy pusulalarının basımı ise 19 Nisan’da olacak.

 

Adayların Yerleri Bugün Belli Olacak

Takvimde Seçim..

Bunun haricinde seçim takvimine göre 2 Nisan’da muhtarlıklarda listeler askıdan inecek. Sonraki günlerde ise 8 Nisan’da ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belli olacak. Bunun için kura çekilecek. Sonraki adım ise  9 Nisan’da milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 19 Nisan’da da milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek. Adayların Yerleri Bugün Belli Olacak..

 

Zarf Ve Mühür

Seçimde oy kullanmak için ne gerekli?

Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanacaklar.

17 yaşını dolduran oy kullanacak mı?

Seçmen: Madde 6 – (Değişik: 27/10/1995-4125/1 md.) Onsekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halk oylamasına katılmaya hak kazanır.
Oy yeri nasıl değişir?
Yeni adres beyanlarının 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerinden temini sağlanacak. Diğer adres beyan yerleri ise, e-Devlet ve Nüfusmatikler olacak. Dahasında 18 Mart 2023’ten itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılacak.

Boş oy atarsak ne olur?

Oy atarken; boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara geçersiz oy denir. Geçersiz oylar oylama sonucunu etkilemeyecek. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oydur.

Seçimde kaç pusula olacak?

Seçimde; ilk olarak, Cumhurbaşkanı adaylarının olduğu pusula ve parti isimleri yer alacak. İkinci olarak, Milletvekillerini belirleyecek pusula olacak. Sonuç olarak vatandaşların karşısına iki oy pusulası gelecek.

 

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu