GündemTürkiye Gündemi

ADD Amasya Genelgesinin 103’üncü Yılında Atatürk’ü Andı

ADD Amasya Genelgesinin 103’üncü Yılında Atatürk’ü Andı

 

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği şube Başkanu Turan Güneş yaptığı açıklama ile yabancı hiçbir kuruluştan” fon “adı altında bile yardım almamakla övündüklerini belirtti.Amasya Genelgesi maddeleri doğrultusunda Atatürk’ün izinden kararlılıkla yürüdüklerinin altını çizdi.

 

Bakanlar Kurulu’nun  kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Dernekler “arasına alındığını hatırlattı. Güneş açıklamasında, Amasya genelgesine dikkat çekti.  Amasya Genelgesi’nin 103. Yılında ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın tüm önderlerini saygıyla anıyoruz ”dedi.

 

06 2021 07 Haziran 02 Amasyagen003

 

Amasya Genelgesinin Maddeleri

Açıklamanın bir bölümünde şu ifadeler yer aldı: “Amasya Genelgesi’nin Ulusal Kurtuluş tarihimiz açısından önemli sonuçları olmuştur. Amasya Genelgesi ile İstanbul Hükümeti ve padişah ilk kez yok sayılmış, ilk kez ulus egemenliğine dayalı bir yönetimden bahsedilmiş ve Türk Kurtuluş Savaşı’nın gerekçesi, amacı ve yöntemi belirlenmiştir.Amasya Genelgesi metninin temel esaslarının en önemli ilk dört maddesi şu şekildedir:Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir.İstanbul hükümeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletin içinde bulunduğu durum ve şartların gereğini yerine getirmek ve haklarını gür sesle cihana duyurmak için, her türlü baskı ve kontrolden uzak millî bir heyetin varlığı zaruridir”

Azim ve Kararlılıkla Aynı Yolda

Güneş “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” anlayışı ile hareket ederek milletine güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenler bu görüşü, rehber ederek yollarına devam edecektir. Türk Ulusu, aynı azim ve kararlılığı dünya durdukça gösterecektir.  Emperyalizme onun yerli uşaklarına asla boyun eğmeyecektir. Aynı duygu ve kararlılıkla ,Amasya Genelgesi‘nin 103. Yılında ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın tüm önderlerini saygıyla anıyoruz.”dedi. Haber: Muhammed Can Akyürek                                                                                                 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu