GündemGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

ADD: “Andımız Okutulana Kadar O Pankart Kalacak”

ADD: “Andımız Okutulana Kadar O Pankart Kalacak”

Balıkesir ADD Şube Başkanı  Turan Güneş ADD İl binasında bir basın açıklaması yaptı. Andımız pankartını binamıza astık diyen ADD Şube Başkanı Güneş’in toplantısına CHP,İYİ Parti, Eğitim İş, Harp Malulleri derneği, Türk Ocakları, Baçev, ÇYDD, Atalık Tahum ve Yaşam Derneği  katıldı.

ADD Başkanı Turan Güneş dernek binasına astıklarını andımız pankartı için  andımızın yeniden okullarda okutulana kadar orda kalacağını söyledi.

Güneş “Bugünün Aciliyeti Budur ”

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı A.Turan Güneş  “Andımızın önemini kavrayabilmek için, andımızın ortaya çıkış koşullarını, amacını ve ayrıca andımıza karşı çıkanların niteliklerini unutmamamız gerekir” dedi. Güneş, “Bulunduğumuz bölge dünya ölçeğinde kıymetli bir bölgedir. Bu nedenle yüzyıllardır bu coğrafyada Türklere karşı savaş sürmektedir, iç karışıklıklar körüklenmektedir. Bu coğrafyada bağımsız ve bir bütün Türk devleti istenmemektedir. Bu gün acil sorunumuz budur. Bu soruna karşı bir bütün olarak dik durmak gerekir. Bir kısım iç siyasi hesaplarla; bu dik duruşun gevşetilmesi, Türk ulusunun birliğini bozacak girişimlerde bulunulması, düşmanlık ve kutuplaştırmaların yaratılması doğru değildir.” şeklinde konuştu.

“Tarikat Ve Cemaatler Andımızın Okutulmasını İstemiyor”

ADD Şube Başkanı Güneş, Andımızın yazarı Reşit Galip’in Osmanlı eğitim sisteminden geçmiş, vatanına ve milletine duyarlı bir doktor olduğunu söyledi. Yaşantısına değindi. Kurtuluştan sonra, Milli dil, milli alfabe, milli eğitim, milli tarih oluşturmaya bu yüzden önem vermişlerdir. Ulus bütünlüğünü sağlamak ve yaşanan bu acıların bir daha yaşanmamasıdır hedefleri. Bu nedenle, Ulus birliğini pekiştirecek çabalar içine girmişlerdir. Andımızın okullarda okutulması da bu amacı gerçekleştirmek içindir. Bazılarının bahanesi gibi, etnikçilik, ırkçılık asla değildir. 1933 yılından beri ilkokullarımızda okutulan öğrenci andı: Gelecek kuşakların ülkesine ve ulusuna bağlılığını güçlendiren, öğrencilerde iyi değerler oluşumuna olumlu katkı sunan, ayrıca pedagojik bir metindir. Ortaya çıkış koşullarını yukarıda sunduğumuz bu metinden neden ve nasıl rahatsızlık duyulmuştur? Biliyoruz ki etnik ayrılıkçı, bölücü şoven gruplar ve ümmet birliğini ileri süren bir kısım tarikat ve ayrıca cemaatler andımızın okutulmasını istememektedir. ”ifadelerine yer verdi.

“Bu Yanlış Milli Eğitimindir”

Güneş ,“Açılım sürecinde HDP-Cemaat ittifakına şirin gözükmek amacıyla kaldırılan Andımız, Milli Eğitim Bakanlığının yanlışıdır. Bu yanlıştan geriye dönüş yapılmasını bekliyoruz. Bu talep yalnız bizim değil Millet birliğini ve beraberliğini arzulayan tüm toplum kesimlerinin beklentisidir. Andımızla büyüdük, Türk olmaktan, doğru ve çalışkan olmaktan hiçbir zaman gocunmadık, Atatürk sevgisini ve minnettarlığını içimize hissettik, hissetmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı andımızı okutarak, cumhuriyetin temel değerlerini, Atatürk ilke ve ayrıca devrimlerini öğreterek büyüteceğiz. Bu amaçla Kamuoyuna saygıyla duyururuz”. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu