GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

ADD Balıkesir Şubesi Konferans Düzenledi

ADD Balıkesir Şubesi Konferans Düzenledi

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83.Yılında “ Sağlık Devrimi ve Günümüz Piyasacı Sağlık Hizmetleri’’ başlığı altında ayrıca bir konferans düzenledi. Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezinde saat 14.00’te gerçekleşen konferansın konuşmacısı Prof.Dr Ahmet Saltık oldu.

Prof. Dr. Ahmet Saltık düzenlenen konferansta  Sağlık Devrimi Ve Günümüz Piyasacı Sağlık Hizmetlerini anlattı.

“SAĞLIK BİZİM MİLLİ DAVAMIZDIR”

Sağlık ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ahmet Saltık :’’Mustafa Kemali’in sağlıkla ilgili felsefesi  var, dolaylı bir biçimde felsefe diyor ki ayrıca çeşitli görevlerimiz var. Sağlık bu yüzden bizim milli davamızdır. Her vatandaşın düşünmesi gerekir’’. Dedi

‘’OSMANLIDAN KALAN MİRAS’’

Prof. Dr. Ahmet Saltık : ‘’ Osmanlı dönemine hayranlık kuran, arkadaşlarımız görsünler, halkın elinden egemenliği yeniden almak, sultanlığı padişahlığı halifelik denen sistemle insanları yeniden köleleştirmektir. Osmanlı’da milyonlarca kare toprak var bunlardan 3’te 1’İ yabancı , 6 belediye hastanesi var , 6400 yatak var , verem , ayrıca kolera sifilis letra kötü beslenme açlık … Cumhuriyet kurulmadan önceki yıllarda tablo bu aldığımız miras sağlık açısından bu ‘’dedi.

‘’SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM’’

Prof. Dr. Ahmet Saltık ‘’Sağlık Ocaklarının ilk kurulduğu yıllar Nusret Fişek, Türkiye’de Halk Sağlığı disiplininin kurucusu ve sosyalleştirilmiş sağlık hizmetlerinin mimarıdır. Bu insan aynı zamanda ADD’de 2.sırada yer alıyor, sağlık ocakları ,sağlık hizmetleri kurulduktan sonra örgütlenme oldu ve iyi kötü bu sistem yürüdü. Sağlık’ta dönüşüm oldu.”

‘’ŞEHİR HASTANELERİ EŞİTTİR TALAN’’

Ahmet Saltık  sağlıkta dönüşüm adı altında yapılan günümüz çalışmalarını eleştirdi ve şehir hastanelerinin talan hastaneleri olduğunu ifade etti. Şehir hastaneleri eşittir talandır diyen Saltık, “ Sosyalleşmeyi yıkıp piyasanın eline kar ettik. Ölenlerin sayısı bizde diğer ülkelere göre beş katı, sosyalleşme deneyimini kapatmaya başlıyoruz. Programı dışarıdan yazılan AKP’yle yeniden kuruldu, ayrıca küreselleşme yeniden olup biten bir şey yok. Ciddi bir kar götürecek alan…Muazzam bir para sermayeciliğin iştahını kabartan bu sağlık tablosu”dedi. M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu