GündemTürkiye Gündemi

ADD Balıkesir Şubesi Kubilay’ı Andı

ADD Balıkesir Şubesi Kubilay’ı Andı

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş Menemen olayının 91’inci yıldönümünde basın açıklaması yayınladı.

Güneş yaptığı açıklamada, “Din Elden Gidiyor” çığlıkları ile Menemen’de ayaklanan hainler Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve ayrıca Bekçi Hasan’ı canice katlettiler. İstanbul Erenköy’de oturan Nakşibendi Şeyhi Esat tarafından kışkırtılan gerici isyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki genç Cumhuriyetin kararlı duruşu ve ayrıca çelik iradesi ile bastırıldı. Bu topraklardaki her ileri adımın önü tarih boyunca benzer yaygaralarla, kutsal inançlar kullanılarak kesilmek istendi. Osmanlı döneminde de, Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında da, Cumhuriyet Devrimleri yapılırken de, ayrıca günümüzde de bu gerici kalkışmalarla hep karşılaştık. Hiç bir zaman hedeflerine ulaşamadılar, ayrıca asla ulaşamayacaklar” dedi.

“İNANDILAR DÖVÜŞTÜLER ÖLDÜLER”

Güneş, “Cumhuriyetin ışığı ile yetişen Kubilay, Atatürk’ün bu talimatını daha bu nutuk söylenmeden 2 yıl 45 gün önce uygulamış, Cumhuriyetin bekçiliğini iki yurtsever Bekçi ile birlikte yapmış, bedelini kanıyla, canıyla ödemiştir. Sonunda devrim yasaları işlemiş, Laik Cumhuriyet’e ve Aydınlanma Dervrimi’ne başkaldıran Derviş Mehmet ve arkasındaki kışkırtıcı sinsi güçler gerektiği gibi cezalandırılmıştır. Türkiye’de yüz yıla yakın süredir gericilerin Derviş Mehmetler yetiştirme isteği ve Cumhuriyetin Kubilaylar yetiştirme iradesi savaşmaktadır. Sonuçta elbette Kubilaylar kazanacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Menemen şehitlerinin Yıldıztepe’deki anıtının üzerinde: inandılar… dövüştüler… öldüler… Yazıyor. Onlar’a Borcumuz Var, İnandıklarına Biz De İnanıyoruz. Onlar; Türk Ulus’unun Kalbinde Yaşıyorlar, Sonsuza Dek Yaşayacaklar. Ruhları Şad Olsun!” şeklinde konuştu.Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu