Gündem

ADD Başkanı Güneş “Geleceğe Uzanan Bağımsızlık Tutkusu”

ADD Başkanı Güneş “Geleceğe Uzanan Bağımsızlık Tutkusu”

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türk ulusunun geçmişten geleceğe uzanan bağımsızlık tutkusu” dedi.

EŞSİZ KOMUTAN ÖNDERLİĞİNDE KAZANILAN BİR ZAFER

Güneş yaptığı yazılı açıklamada, “30 Ağustos 1922, Türk Ulusu’nun emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferidir. Başka “zaferler” ile eş tutulamayacak ve benzeri olmayan bir zaferdir. Yokluk içinde başsız kalmış bir milletin dünya egemenlerine karşı başkaldırısıdır. Tüm yokluğuna, çaresizliğine rağmen bağımsızlık utkusunu terk etmeyen, esareti kabul etmeyen bir ulusun mücadelesidir. Orta çağın karanlığına bırakılmış bir halkın, dünyanın güçlü devletlerine karşı, bağımsızlığı uğruna aç ve çıplak kazandığı bir zaferdirler. 30 Ağustos 1922; bir ulusun imkânsızı başardığı, Mustafa Kemal gibi eşsiz bir komutanın önderliğinde tam bağımsız yeni bir devlet, özgür bir ulus yaratma azim ve kararlılığını ortaya koyduğu bir zaferin tarihidir.”

“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

“Bu büyük zaferi, kanlarını dökerek canlarını vererek bize kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve ayrıca minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Tüm halkımızın 30 Ağustos zafer Bayramını içtenlikle kutluyoruz. Geçmişin zorluklarla kazandırdığı Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha söz veriyoruz; ayrıca kurdukları laik demokratik cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu