GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ADD Başkanı Güneş: “Şehitlerimizin Hatıraları Hep Yaşayacak”   

ADD Başkanı Güneş: “Şehitlerimizin Hatıraları Hep Yaşayacak”

ADD Balıkesir Şube Başkanı A.Turan Güneş “Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın Hatıraları Sonsuza Kadar Yaşayacaktır”

Güneş,“Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın aziz hatırasına saygısızca, onun isminin verildiği okuldan kaldırılmasını talep eden ve onun şahadeti ile yücelen namını küçük görme gafletine düşen  şahsı bu tutumundan dolayı kınıyoruz.” Dedi.

CANBEY’DEN DÜZELTME BEKLİYORUZ

Güneş 2008 yılında Edremit şubesi üyeliğinden çıkarılmış olduğunu söylediler. Atatürkçü Düşünce Derneği ile herhangi bir ilişiğinin bulunmadığının altını çizdi. Buna rağmen bu şahısın bu uygunsuz görüşü ile derneğimizi ilintilendirmeye çalışanları da siyasi bir kasıt içinde değerlendirmekteyiz  diyen Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mesleği de gazetecilik olan Balıkesir milletvekili Sayın Mustafa Canbey’ın araştırıp, soruşturmadan bu şahsı Derneğimizle ilintili göstermesini ve dolaylı olarak derneğimizi küçük düşürücü tutum oluşturmuş olmasını, gazetecilik etiği ve tüm milletin vekili sıfatı açısından doğru bulmuyoruz. HDP’nin  “soykırım” açıklaması ile derneğimizi de ilintilendirmesini de anlamış değiliz. Çünkü,ABD Başkanı  Biden’in açıklamasının ertesi günü, yani 48 saat bile beklemeden “ABD’nin bu açıklamasının Türk Ulusuna düşmanlık olduğunu,karşılıksız kalmaması gerektiğini”  tüm şubelerimizce basın açıklamamızla duyurduk. Sayın milletvekilinin seçim bölgesi ile ilgili daha hassas olmasını ve bu konuda düzeltme yapmasını da bekliyoruz.”

“SİYASİ BİR KASIT GÜDÜLMEKTEDİR”

“Atatürkçü Düşünce derneğinin en büyük hassasiyetlerinden biri şehitlerimizin aziz hatıralarını dünya durdukça yaşatmaktır. Çünkü bu ülke o aziz şehitlerin kutsal bedenleri üzerine kurulmuş ve bu güne kadar da her meslekten şehitlerimizle bu devlet varlığını sürdürmektedirler. Bu Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının oluşturduğu fikirleri savunarak, bu ülkeyi refah ve mutluluk içinde yaşatmayı düşünen bizler; şehitlik ve Türk Ulusu’na düşmanlık içindeki her türlü siyasi, etnikçi, bölücü, ayrıca dış dayatmacı görüşe karşı mücadele etmeye ant içtik.

Tüm Basın ve sayın milletvekili de çok iyi bilmektedir ki; derneklerin, kurumların görüşlerini onların yetkili organları açıklar. Buna rağmen özellikle derneğimizin adı vurgulanarak böyle bir açıklama yapan kaynakları siyasi bir kasıt içinde olarak değerlendirmekteyiz. Bu şekilde toplumun ötekileştirme ve kutuplaştırmalara itilmesini doğru bulmuyoruz. Böyle bir siyasi kasıt içinde olup ta, Atatürk karşıtı algı oluşturmaya çalışanlar unutmasın ki derneğimiz:  Atatürk’e ve ayrıca onun oluşturduğu değerlere saygılı olan tüm siyasi parti mensubu vatandaşlarımıza eşit mesafededir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu