Gündem

ADD: ‘‘DAVAN DAVAMIZ YOLUN YOLUMUZDUR’’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, Cumhuriyetin ilk yıllarında Şeyh Said isyanı ile Menemen’de şehit edilen Asteğmen Kubilay’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Öner, ‘‘Davan davamız, yolun yolumuzdur. Hepimiz Kubilay’ız’’ dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında; Şeyh Said’in 1925’de başlattığı isyandan sonraki en acı ve en önemli olay; 23 Aralık 1930’da, Menemen’de Asteğmen Kubilay’ın başının kesilmesiyle gerçekleşen gerici başkaldırıdır. Kubilay, Cumhuriyet kazanımlarını savunurken verdiğimiz bilinen ilk şehidimiz olmakla birlikte; aynı olayda şehit olan Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi de hatırlamak vatan, namus borcudur.’’

‘‘AYDINLARIMIZIN YOLUNDAN İLERLEYECEĞİZ’’

Öner, ‘‘Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’nin kanı yerde kalmamıştır. Failler anında hak ettikleri cezayı bulmuşlardır. Fakat, sonrasındaki, aydın katliamlarının hiç biri açığa çıkartılmamış; failleri malum iken, meçhul olarak karanlıkta kalmıştır. 1980 sonrası gerçekleşen aydın katliamlarına bakıldığında; 31 Ocak 1990’da katledilen Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy cinayetinin aydınlatılsaydı Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu’nun katledilmelerine engel olunabilecekti. Atatürkçü Düşünce Derneği; inanarak, mücadele ederek, toplumu aydınlatarak ulusal bir görev yaptıkları için katledilen aydınların yolundan en ufak bir tereddüt göstermeksizin yürümeye devam edecektir’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu