Gündem

ADD: “ÖĞRETMENLERE BORCUMUZ VAR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

ADD Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner yaptığı açıklamada; “Laik, bilimsel, karma yani çağdaş eğitim, Atatürk Devrimi’nin en önemli dayanağıdır. Eğitimin, laik ve bilimsel olması yaşamsal değerdedir. Büyük Atatürk, “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”  derken işaret ettiği husus budur.

 

Emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşının en buhranlı dönemlerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalıştırılmıştır, açık tutulmuştur. Bir yandan kurtuluş savaşı sürerken diğer yandan ulusal gelecek için öğretmenlerle bir araya gelinmiştir. Atatürk Devrimi ile oluşturulan bakanlıklardan ikisinin başına “milli” ifadesi konulmuştur. Milli Eğitim ve Milli Savunma. Atatürk, eğitimi bir milli savunma meselesi olarak görmektedir. “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.”

 

Osmanlı’nın yıkılışını ve sona erişini eğitim sistemindeki yanlışlar ve gericilik hızlandırmıştır. Birbirini birbirinden kopuk, bilimden ve çağdaşlıktan uzak eğitim sistemi nedeniyle bir imparatorluk batmıştır.

 

Bugün, Cumhuriyet düşmanı zihniyet eliyle laik, bilimsel ve karma eğitim çökertilmiştir. Laik ve bilimsel eğitimden yana tavır alan öğretmenlerimiz siyasi baskılara ve hukuk dışı uygulamalara maruz kalmaktadır. Maddi ve manevi sıkıntılar içinde mücadele veren eğitim emekçisi öğretmenlerimize borcumuz vardır.

 

Dünya tarihinde, hiç bir liderin kara tahta başına geçerek, milletini aydınlatmak için çaba harcadığını göremeyiz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bir istisnadır. Böyle bir Liderin yolunda yürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü içtenlikle kutluyor, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını bir kez daha yineliyoruz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu