GündemSiyaset

ADD: “TSK’NIN GENLERİYLE OYNANIYOR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “TSK yaşamsal güvencemizdir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, “30 Ağustos 1922 Ulusal Kurtuluş Savaşının zaferle noktalandığı ve bu büyük zaferin bütün dünyaya ilan edildiği tarihtir. Bugün kimilerince önemsenmese, unutturulmak istense de, Ulusal Kurtuluş Savaşı, örgütlenmesi, uygulanışı ve sonuçları bakımından dünya tarihinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. 30 Ağustos zaferinden sonra Türk halkı bağımsızlığını kazanmış, Mustafa Kemal önderliğinde çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. 30 Ağustos1922 öncesi yaşananlar, Anadolu Türk halkı için emperyalist batının kurduğu bir kumpastır. Bu kumpasın adı Sevr’dir. Günümüzde de Ortadoğu’da sınırları yeniden çizmek isteyen emperyalizm, ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en önemli küresel kumpası ile karşı karşıya getirmiştir. Bu kez kumpasın adı FETÖ’dür, PKK’dır, Bu aşamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin genleri ile oynanmaktadır. Oysa yaşadığımız kriz coğrafyasında, güçlü bir TSK’nın varlığı yaşamsal güvencemizdir. Ordunun itibarına ve savaş gücüne zarar verecek düzenlemeler, Türkiye’nin de gücünü zayıflatacaktır. Ordu, bölgemizde en önemli caydırıcı gücümüzdür. Atatürk’ün, “Türk kudret ve kabiliyetinin çelikleşmiş ifadesi” diye nitelediği bu kurumun yıpratılmasına göz yumulmamalıdır.

“ATATÜRK ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİZ”

Başkan Öner, “ Her şeye karşın umutsuzluğa yer yoktur. Ülkemiz er geç yaralarını saracak, hem terörü hem de emperyalizmi yenecek, cumhuriyetin kuruluş değerleri etrafında ve Atatürk aydınlığında birleşecek güce sahiptir. Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu, Değişmez Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu