GündemTürkiye Gündemi

ADD: “Türk Milleti’nin Doğum Günü”

ADD: “Türk Milleti’nin Doğum Günü”

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş 19 Mayıs nedeniyle bir mesaj yayımladı. Güneş,“19 Mayıs; Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümüdür… Kutlu olsun!”dedi.

19 Mayıs 1989, 19 Mayıs 1919’un ruhunu, felsefesini ve stratejisini benimseyen aydınlarca Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuruluş günü diyen ADD Balıkesir Şube Başkanı Güneş, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Büyük Atatürk’ün öncülüğünde emperyalizmi yenilgiye uğratarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimi’ni, devrimin temelini oluşturan Atatürk İlkelerini, Atatürkçü Düşünce Sistemini toplum yaşamında yeniden egemen kılmak amacıyla kurulan derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısındaki her türlü yapılanmaya karşı mücadelesinde şehitler vererek 32 onurlu yılı geride bırakırken, devrim şehitlerimiz Kurucu Başkanımız Prof.Dr. Muammer AKSOY, Kurucumuz Doç.Dr. Bahriye ÜÇOK, Genel Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Ahmet Taner KIŞLALI, Üyemiz Necip HABLEMİTOĞLU ve örgüt emekçimiz Şükrü DEMİRKÜREK’i bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz…”

Büyük Türk Milleti

Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının tek yolu, bir an önce demokratik parlamenter rejime dönülmesidir. Bu hepimiz için yaşamsal bir zorunluluktur. Her bir yurtseverin hak ve demokrasi mücadelesine katılması, tek adam rejiminden kurtulma doğrultusunda çaba harcaması yurttaşlık sorumluluğu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri’ne borcudur.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki:

Biz; gücümüzü, mücadele kararlılığımızı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten, Atatürkçü Düşünce Sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfusumuzla dünden daha güçlüyüz.Atatürk’ün “Gençliğe Sesleniş” ile, “Cumhuriyetin sahibi” kıldığı gençlerimiz, geleceklerini karartan, umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal zeminde yanıt vereceklerdir. Bu yanıt, Başöğretmenleri Mustafa Kemal’in onlara öğrettiği gibi olacaktır: “Geldikleri gibi giderler!”

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü kentlisi, işçisi, çiftçisi, aydını, sanatçısı ve bilim insanlarıyla dönmemek üzere yola çıkan ve yorulmak bilmeyen yurtseverlerden oluşan üyelerimiz ve Anadolu’nun çoban ateşleri şubelerimizle yurdun her köşesinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu düşünce ve azimle şartlar ne olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız. Tüm yurtseverleri bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Ulusal Bayramlarımızı yeniden coşkuyla kutlayacağımız günleri hep birlikte yaratacağız. Tüm kadrolarımızla bir kez daha and içeriz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu