GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ADD’Balıkesir Şubesi Devrim Şehitlerini Andı

ADD’Balıkesir Şubesi Devrim Şehitlerini Andı

 

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir açıklama yaptı. Başkan Güneş açıklamasında devrim şehitlerini andı. ADD binasında yapılan açıklamada Güneş “30. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda emperyalizm ve hain işbirlikçilerinin aramızdan aldığı Devrim Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz ”dedi.

 

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş ,”Evinin önünde iki kahpe kurşunla katledilen Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ve  tuzaklanan bomba ile paramparça edilen Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu’nun yok edilmeleri, emperyalizmin ilk halka seri siyasi cinayetler tuzağının ikinci halkasının başat kilometre taşlarıdır. ”şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

 

“Duvardaki Tuğla Çekilemedi”

Balıkesir ADD Başkanı Güneş Her yıl 24- 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda çeşitli etkinliklerle anılan aziz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama kararlılığının yinelendiğini söyledi. Güneş açıklamasında, “Laik Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılma yolunda dersler çıkarıyoruz. Muammer Aksoy, Cumhuriyetimiz ‘in kuruluş felsefesinden koparak Laik Hukuk Devleti olma niteliğini yitirip karanlık bir geleceğe sürüklenmesi tehlikesinin farkında olan 49 Cumhuriyet Aydını yol arkadaşıyla 19 Mayıs 1989 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurdu. Derneğimizin kuruluş bildirgesi, Kurucu Genel Başkanımızın çalışma ve demeçleri emperyalistleri çok rahatsız etti ve Muammer Aksoy 8 ay sonra katledildi. Uğur Mumcu’nun katli her kesimden halkımızda büyük infial yarattı. Azmettiricilerin bulunması sözü verildi, ama çözüm için atılan her adım engellendi, duvardaki o tuğla bir türlü çekil(e)medi.”dedi.

 

“Çare Yeniden Atatürk Cumhuriyeti”

Haftaya dair açıklamalarda bulunan Başkan Güneş, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asma azim ve kararımızla başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, sesimizi değil sözümüzü yükselterek “Çare Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” diyoruz ”şeklinde konuştu.

Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu