GündemSiyaset

ADD’DEN AÇIKLAMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir şubesi genel merkezleri tarafından atılan twetter hesabından yapılan paylaşıma dair yazılı bir basın açıklaması yaptı.

‘ADD DARBELERİN KARŞISINDADIR’

ADD Balıkesir şubesi tarafından yapılan açıklamada “Genel Merkezi twetter hesabından, Genel Yönetim Kurulunun onay ve bilgisi olmadan atılan bir tewetter nedeniyle oluşan olumsuzluk ve tartışmalar nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek duyulmuştur. ’’denildi. Atatürkçü Düşünce Derneği tüm darbelerin karşısındadır. Yine Atatürkçü Düşünce Derneği, Ergenekon sürecinde (Feto)cu kumpasa uğramış, Dernek Merkezi basılmış, tüm evraklarına el konmuş, Başkanı Şener Eruygur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Fatih Hilmioğlu Ergenekon kumpas davasından yargılanmışlar, beraat etmişlerdir. Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’ne saldırarak, aslında seçim sürecinde mağduriyet algısı oluşturmak isteyenler; ne yazık ki yine Feto’cu, darbeci zihniyetin temsilcileridir.

“TARİHİ TARİHÇİLER YAZAR”

27 Mayıs 1960 Devrimine gelince; Anayasası’nın başlangıç kısmında; “Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti, bu Anayasa’yı hürriyete, adalete ve fazilete aşık evlatlarının uyanık bekçiliğine emanet etmiştir.” ibaresi yer alır. 27 Mayıs sonrası çıkartılan ilerici, özgürlükçü 1961 Anayasası bu harekete Devrim niteliği kazandırmıştır. 1982 darbe Anayasası’nı getiren iktidar tarafından 1961 Anayasası yürürlükten kaldırılmış, Devrimin bayram olarak kutlanması yasaklanmış, yerine Türkiye’yi bu günlere getiren 1982 darbe anayasası yürürlüğe konmuştur. Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe Devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye “Devrim” olmaktan çıkmaz. 27 Mayıs “Devrim” olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

“DAREBELERDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN KURUMUZ “

“Atatürkçü düşünce Derneği darbelerden en çok zarar gören kurumdur. Darbelerle ilişkilendirilmeye çalışılması, seçime yönelik bir “mağduriyet” yaratma hamlesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenler başaramayacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet’in kurucu ilkelerinin, değerlerinin, kazanımlarının arkasındadır. Her türlü saldırıya karşı da o ilkeleri yaşatıp ileri taşımaya kararlıdır. Korkmuyoruz. Bir tivit nedeniyle derneğimize karşı yapılan davranışları kabul etmiyor ve Tüm Atatürkçüleri bu saldırılara karşı birlikte, yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu