GündemSiyaset

ADD’DEN İNÖNÜ TEPKİSİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi, Cumhurbaşkanı’nın, Ankara Kızılcahamam’daki toplantıda yaptığı konuşmada;İnönü’yühedef almasını esefe karşıladıklarını belirtti.

ADD Balıkesir şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ Büyük Atatürk’ün yakın silah arkadaşı; 2. Cumhurbaşkanı, Büyük Devlet Adamı, Diplomat ve Lozan kahramanı İsmet İnönü’yü hedef alan konuşmasını esefle karşılıyoruz” denildi. Açıklamada; “Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve onların anılarına yönelik siyasi saldırılar yeni değildir. Özellikle de bugüne kadar Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, O’nun aziz hatırasına ve mirasına doğrudan saldırmaya cesaret edemeyen kişi ya da kurumların hedef yaptıkları, daima Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı Büyük Devlet Adamı İsmet İNÖNÜ olmuştur. Kimlerin hangi amaçlarla İnönü’ye saldırdıklarını ve söylenen sözlerin kime ve nereye gittiğini gayet iyi bilen Atatürkçüleriz. “ifadelerine yer verildi.

ADD “TARİH EFFETMEYECEK”

“İktidarda muktedirken, çok partili siyasi yaşama geçerek; ülkeye demokrasiyi, özgürlükleri ve çoğulcu parlamenter sistemi getiren “İktidarı ve yönetimi sorunsuz ve kansız devrediyorum. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi?” diyen bu büyük kişiliğe yönelik talihsiz sözleri tarih hiç bir zaman affetmeyecektir. ”Keşke Yunan kazansaydı. En azından hilafet kalırdı.” diyen fesli meczupların ve onlara saygıda kusur etmeyenlerin, Cumhuriyet kadrolarını layıkıyla değerlendirebileceğine zaten inanmıyoruz. Amacınızı biliyoruz…Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına, meczuplara gösterdiğiniz saygının asgarisini, en başta İsmet İnönü olmak üzere, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarına da gösterin.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu