GündemTürkiye Gündemi

ADD’den TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Tepki

ADD’den TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ait olduğu iddia edilen bir açıklamayı değerlendirdi.

 “Bu Sözler Cumhuriyet Karşıtlığının Göstergesi”

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş , “TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ‘Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi’nden kararname ile çekildiği gibi ayrıca Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir’ sözlerinden dolayı şiddetle kınıyor ve ayrıca kendisini devlet ciddiyetiyle konuşmaya çağırıyoruz. ” dedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Güneş Şentop’a ait olduğu iddia edilen söze tepkili olduklarını vurguladı. Güneş “Bu söz ve uygulamalar, yasaların, TBMM’nin ve millet  egemeliğinin yok sayılmasıdır. Devletimizin tapusu olan Lozan’ı yıllardır eleştiren zihniyetin, vites arttırmasına  izin vermeyeceğiz. Boğazların, İstanbul’un, “mavi vatan”ın kilidini açmaktan bahsetmek, başta Gazi Meclis’in başkanı olmak üzere, ayrıca hiç bir yurttaşın diline yakışmaz. Bu sözler bizce gafletin, dalaletin ve ayrıca Cumhuriyet karşıtlığının geldiği boyutun açık göstergesidir” dedi.

 “Cumhuriyeti Son Nefesimize Kadar Savunacağız”

Güneş konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: “Atatürk’ün koltuğunda oturanların, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve devlete meydan okumalarına papuç bırakmayacağız.Gazi Meclis’in Başkanı’nın dili, Lozan’da hezimete uğrayanlarla aynı olmamalıdır. TBMM Başkanı’nı tarihten ders çıkarmaya; tarihte emperyalizmi ilk kez yenilgiye uğratarak bağımsızlığını kazanan ve tüm mazlum uluslara örnek oluşturan Cumhuriyetimizin değerlerine ve milli egemenliğe sahip çıkmaya ve saygılı olmaya davet ediyoruz. Atatürk’ün kurtardığı vatanımızı, Atatürk’ün kurduğu devletimizi,  sınırlarını ve ayrıca Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyeti son nefesimize kadar savunacağız. Ayrıca bu bizim namus borcumuzdur.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu