Gündem

ADD“SANATÇIYA SAHİP ÇIKILMALI”

ADD Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner yaptığı yazılı açıklama ile hükumete yüklendi. “Öner,17 yıllık siyasi iktidar, yola çıktığı ilk günden bugüne “ileri demokrasi, özgürlükler ve insan hakları”nı kullanarak rejimi dönüştürmüş ve yönetimi tekilleştirmiştir. Gelinen noktada “ileri demokrasi” diye bir şey yoktur. İlerleyen tek şey, baskıcı yönetimdir.” dedi.

Açıklamada şunlara değinildi: “Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi olarak, bıkıp usanmadan, her fırsatta diyoruz ki; “demokrasi, özgürlükler, insan hakları” vb. değerli kavramlar çoğunlukla siyasi algı operasyonları için kullanılmaktadır. 17 yıllık siyasi iktidar, yola çıktığı ilk günden bugüne “ileri demokrasi, özgürlükler ve insan haklarını kullanarak rejimi dönüştürmüş ve yönetimi tekilleştirmiştir. Gelinen noktada “ileri demokrasi” diye bir şey yoktur. İlerleyen tek şey, baskıcı yönetimdir. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, on yıllarını toplumu bilinçlendirmek için sanata adamış kıymetli sanatçılarımız ve aydınlarımızdır. Katıldıkları televizyon programında söyledikleri sözlerden “zorlama yorum” çıkartılarak, derhal gözaltına alınıp, sorgulanmaya götürülmeleri utançla anılacak bir durumdur. Baskıcı yönetim biçimlerinin en somut göstergesidir.”
“Atatürk devrimini anlamak”

“Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “hepiniz milletvekili, bakan ve hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat, asla sanatçı olamazsınız” sözünden hareketle, sanatçıya ve sanata sahip çıkmak; düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin temel görevlerinden birisidir. Ülkemizi yönetenler vatan, millet, demokrasi ve Atatürk düşmanlarına, verdiği değerin ve ayırdığı zamanın yüzde birini, Atatürk Devrimi’ni anlamaya ayırabilseydi; Türkiye bugün gerçek anlamda ileri demokrasiye ulaşmıştı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu