GündemSiyaset

Adil Çelik Besicilerin Sorunlarını Dinledi

Adil Çelik Besicilerin Sorunlarını Dinledi

 

Balıkesir Ak Parti Milletvekili Adil Çelik beraberinde Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ile birlikte HAYKOOP’u ziyaret etti. Ziyarette sektörün yaşadığı sıkıntılarla ilgili sorunlar konuşuldu.

 

Hayvancılığın Sorunları Dile Getirildi

Milletvekili Çelik,Özen’e “Sosyal medyada ve basın organlarında çıkan açıklamalarınızı görüyorum. Bu konuda ve ilgili Bakanlıklara taleplerinizi iletmek ve çözüm çıkarmak adına daha detaylı ve yerinde bilgi almak istedim” dedi. Bunun üzerine HAYKOOP yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Faruk Özen Milletvekili Adil Çelik’ e hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu durumu bazı belgeler ve tablolar eşliğinde dile getirdi.

 

Adil Celik 1

 

“Üretici Kazanamıyor”

HAYKOOP Başkanı Faruk Özen ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yaptı.Özen ; “ Süt fiyatı 7,5 TL olarak üreticiye para bırakmıyor. Artan maliyetler karşısında kazancımız düşerken, el emeğini yok sayarak kazanabildiğimiz cüz’i miktar kazançta hane geçimine yeterli olmuyor. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeden istediğimiz sonucu alamadık. Bunun üzerine serzeniş içerikli yaptığımız açıklamalar Milletvekilimizin dikkatini çekmiş ve birinci elden dinlemek istemiş. Çok memnun olduk.”dedi.

Meclisten Üreticiye Özel Çözüm Beklentisi

Özen ayrıca,” içinde bulunduğumuz süreci ve durumu kendisine aktardık. 1 Ekim’de meclis açılacak Meclis çatısı altında ve Bakanlıklar nezdinde üreticinin beklentilerine çözüm aramasını talep ettik. İlgisinden dolayı Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Süt fiyatlarının tatmin edici seviyeye yükselmesi için her alanda mücadelemiz devam edecektir.” Dedi. Haber: Fatma Kara

 

Adil Celik 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu