GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı Balıkesir, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından tek yürek oldu. Adıyaman’da yapımına başlanan Balıkesir Çarşısı için BESOB Başkanı Fehmi Erdem, bölgede esnaf için bir çarşı yapıldığını söyledi.

 

222222

  • Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı Balıkesirli idareciler, Adıyaman’da esnafın hızla ekonomiye kazandırılması için çalışma yürüttü. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BALGÜÇ Vakfı önderliğinde çalışma yaptı. Bu çalışmalarda, Prefabrik Esnaf Çarşısı Kurulumu için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem yer aldı. Ayrıca BESOB Başkan Vekili Rıza Tekin’de yer aldı. Ekip çalışmaları yerinde inceledi.

 

Başkan Fehmi Erdem “Balıkesir Çarşısı Kısa Sürede Hizmette”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Erdem incelemelerini değerlendirdi. Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı’ Projesi’nin yapımını yerinde inceledik. Balıkesir Çarşısı, bölgede ticaretin yeniden canlanmasına ve sürdürülebilir hale gelmesine büyük katkısı olacak. Çalışmaları; Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Turabi Bayır ve Birlik Başkan Vekilimiz ve Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin ile birlikte yerinde inceledik. Balıkesir Çarşısı’nı inşallah en kısa zamanda bölgedeki esnafımızın hizmetine sunacağız. Tüm deprem bölgelerinde gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyemiz personeline teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“Bu Çarşıda Her şey Var”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Gönül köprüleri kurduk.Adıyaman’da depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik ”dedi. Yaklaşık 14 dönümlük alanda 33 meslek grubuna hizmet verecek Balıkesir Çarşısı’nda; 92 ticari alan, 4 ıslak hacim, mescit, lavabolar, 4 bankamatik ve yeşil alan olacak. 6 bin 586 metrekare alanı kaplayacak Balıkesir Çarşısı’nda 925 metrekare de yeşil alan oluşacak. Çelik konstrüksiyon ve yalıtımlı tuğlalar kullanılarak  “Balıkesir Çarşı” ile Adıyaman’a kalıcı bir gönül köprüsü olacak.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu