Köşe YazılarıKamil AKYÜREK

ADLİ VE RESMİ TÜM KURUMLAR PTT’YE LÜTFEN DİKKAT!!!

Resmi, Tüzel ya da özel yazışmanın önemini hepimiz biliyoruz. Hatta bazı yazışmaların bırakın bireyleri, toplumları ya da devletleri birinci dereceden etkilediğini de hepimiz biliyoruz. Peki, bu yazışmaların iletim zamanlaması da bir o kadar önemli değil midir?

HER GÜN ŞİKÂYET GELİYOR

Belli ki bir asırdan fazla bir süre boyunca bu önemin farkında olan PTT son birkaç aydır bu önemi bir köşeye bırakmış. Bu kanaatin öyle hemen birkaç gecikmiş ileti ile oluştuğunu sanmayın. Son aylarda neredeyse her gün gazetemize posta teslimatları ile ilgili şikayetler geliyor. 15 gün sonrası için bir düğün daveteyesi gönderilmiş ama davetiye düğünden sonra alıcıya ulaşmış örneği olduğu gibi hiç ulaştırılamayan ileti örnekleri de var bu şikayetlerin arasında.

KAYITLI VE KAYITSIZ!

Bu kadar yoğun şikayet alınca kendi adıma biraz araştırdım. Zira herhangi bir resmi yazışma söz konusu olursa bu tip bir gecikmenin yaratacağı mağduriyeti hayal bile edemiyordum. Görüştüğüm yetkililer PTT’de gönderilerin Kayıtlı ve Kayıtsız olarak iki kategoriye ayrıldığını ifade ederek, Resmi ve tarihli gönderilerin kayıtlı olduğunu ve süresinde teslim edildiğini belirttiler.
Yani sizin anlayacağınız; Mahkeme, Vergi Dairesi, İcra yazısı vs. gibi yazışmalar kayıtlı olduğu için süresinde teslim edilirken, bireysel yazışmalar, davetiye, Fatura vs. gibi kayıtsız gönderiler Allaha emanet.

İlgili Makaleler

ACİL DESTEK ŞART

Şimdi, kimisi dijital çağda kâğıda yazılı ya da basılı gönderi modasını yitirdi diyebilir. Haklı bir deyişte olur bu. Ama hala bu yöntemle haberleşme ihtiyacı hisseden insanların mağdur edilmesi için yeterli bir gerekçe değil bu. Hele hele PTT gibi 174 yıllık bir itibar abidesine hiç mi hiç yakışmayan bir durum bu. Dolayısı ile E-Ticaret ile artan kargo gönderilerinden dolayı aşırı personel zafiyeti yaşayan PTT’ye mutlaka destek verilmesi gerekiyor. Bu destekte dağıtım şebekesinde acil ihtiyaç duyulan personelin sağlanmasıdır.
Burada bu desteğin sağlanmasında da rol, hiç kuşkusuz dokuz milletvekilimize ve Balıkesir’de ki Siyasi Parti İl Başkanlarına düşmektedir. Şehrimizin bu aktörlerini, Postacının heyecanla yolunu gözettikleri hatıralarını tazelemeleri ve 174 Yıllık PTT çınarına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Kalın Sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu