GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AF ÇIKACAK MI?

Hakim ve Savcı Kura Töreni’nde konuşan Başkan Erdoğan ‘Gündeme getirilen af tartışması ile uğraşmak yerine, içeriğin vicdanlara uygun bir hale getirilmesi için çalışma başlatılmasını istedim’ dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasında, “(FETÖ) Terör örgütünün diğer kurumlarımızdaki uzantıları gibi adalet teşkilatımızdaki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Kazıdık demiyorum, kazıyoruz. Daha var.” ifadelerini kullandı.Erdoğan, “Bağlılığı devlete olmayacak, adına hüküm verdiği milletine hizmet için çalışmayacak, tek ölçüsü hukuk ve adalet olmayacak hiç kimseye o kutsal çatı altında yer yoktur.” dedi.”Bize şu veya bu şahsın, grubun, ekibin emrinde değil sadece ve sadece devletinin, milletinin emrinde, kanunların gösterdiği istikamette görev yapacak hakimler, savcılar, adliye personeli lazım.” ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, “Bu ülkenin her bir vatandaşı, adliye kapısından girdiğinde hukuk önünde hakkını alacağını biliyorsa, işte o zaman hep birlikte huzur-u kalple hayatımıza devam edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macaristan ziyareti dönüşünde MHP Lideri Bahçeli ile en kısa sürede görüşeceğinin sinyalini vermişti. İki lider bir araya gelecek.Görüşmede yerel seçimlerde ittifak konusunun yanı sıra MHP’nin af önerisi ile başta terörle mücadele olmak üzere iç ve dış gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu