Gündem

AFAD Orman Bölge Müdürlüğü’ne Eğitim Verdi

AFAD Orman Bölge Müdürlüğü’ne Eğitim Verdi

AFAD Balıkesir İl Müdürlüğü ekipleri Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına afetlere hazırlık konulu eğitim verdi.

DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin 1-7 Mart arasında kutlanan Deprem Haftası nedeniyle etkinlik programı devam ediyor. Bu kapsamda eğitim programları düzenleyen AFAD ekipleri Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına depremlere hazırlıklı olunmasına yönelik çeşitli bilgilendirmelerde bulunduğu eğitimi verdiler.

YAPILMASI GEREKENLERE YÖNELİK BİLGİ VERDİLER

Eğitim programı kapsamında olası afet durumlarında yapılması gerekenlere ilişkin verilen eğitimde “Depremden korunmak için Aile afet planınızın hazırlanması ve geliştirilmesi. Eşyalarımızın sabitlenmesi yerlerinin değiştirilmesi ve diğer risklerin azaltılması, Çök – Kapan – Tutun, tahliye gibi doğru davranış şekillerinin öğrenilip prova edilmesi. Yangın risklerine karşı önlem alınması konu başlıklarına yer verdiler. Kovid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen eğitim programında AFAD ekipleri KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi gibi farklı başlıklarda da bilgilendirmelerde bulundular.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu