GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

AFAD’dan Bin 200 Kişilik Dev Tatbikat

AFAD’dan Bin 200 Kişilik Dev Tatbikat

 

Afetlerle ilgili arama kurtarma konusunda öne çıkan AFAD, büyük bir tatbikat düzenledi. Bölgesel Tatbikat, Balıkesir’in de içinde bulunduğu 7 ilin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, 611’i sahada olmak üzere, bin 200 personeliyle gerçekleşti. Tatbikatın gerçekleştiği il ise İzmir oldu.

 

 

7 İLDEN TATBİKATA GELEN PERSONELLER

AFAD, bölgesel Düzey 2022 masabaşı ve Saha Tatbikatını, İzmir’de yaptı. Tatbikat aynı zamanda Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla ve Balıkesir’den gelen ekiplerle gerçekleşti. Ayrıca, tatbikat 611’i sahada görev alan, toplamda bin 200 personel ile gerçekleşti.

‘HER AN HAZIRLIKLI OLMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’’

Tatbikat öncesinde İHA muhabirine açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İnsanın başına afetler her zaman hazır olduğu zamanlarda gelmeyebiliyor. Dahası, İzmir depreminin olduğu gün ben asansör de yakalanmıştım. Dolayısıyla, her türlü doğal afete her an hazırlıklı olmak hayati öneme sahip” dedi.

Afaddan Bin 200 Kisilik Dev Tatbikat

SENARYO GEREĞİ 5.9’LUK DEPREM

Tatbikatta; senaryo gereği İzmir’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen ekipler, enkazda arama ve kurtarma, selde arama ve kurtarma, suda arama ve kurtarma faaliyetleri yaptı. Güvenlik ve asayişin sağlanması, sağlık müdahaleleri ve buna yönelik teknik desteğin sağlanması gibi çalışmalar yapıldı.

ÖN HASAR KEŞİF UÇUŞU GERÇEKLEŞTİ

Tatbikatta; Ege Ordu Komutanlığına bağlı 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı, tatbikat alanlarında helikopterle ön hasar keşif uçuşu gerçekleştirdi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri de helikopterle İnciraltı Kent Ormanı ve Engelliler Tabiat Parkında bulunan tatbikat alanında yaralı alınması desteği verdi.

TATBİKATTA 184 ARAÇ KULLANILDI

184 aracın katıldığı tatbikat çerçevesinde TCDD İzmir Limanı Tatbikat Alanı, Balçova Engelliler Tabiat Parkı ve Bornova Çamkule Mahallesi de olmak üzere, toplamda 4 farklı lokasyonda çeşitli arama kurtarma çalışmaları yapıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu