Afet Müdahalesi İçin Balıkesir’de Kritik Tatbikat
Balıkesir İl AFAD, 2024 yılı tatbikatını başarıyla tamamladı.

Afet Müdahalesi İçin Balıkesir’de Kritik Tatbikat
Balıkesir’de 2024 Yılı TAMP Senaryosu Kapsamında Masabaşı Tatbikatı Gerçekleştirildi
Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2024 yılı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) senaryosu kapsamında önemli bir tatbikat düzenledi. Tatbikat, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan toplantı salonunda, yerel düzey afet gruplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TAMP Senaryosu Çerçevesinde Gerçekleştirilen Tatbikatın Amacı
Tatbikat, Balıkesir ilindeki afet ve acil durum yönetiminin etkinliğini artırmak, ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu güçlendirmek ve olası bir afet durumunda hızlı ve etkili müdahale kapasitesini ölçmek amacıyla düzenlendi. Senaryo, gerçek bir afet durumu simülasyonu üzerinden kurgulandı.
Yerel Düzeyde Katılım Sağlandı
Tatbikata Balıkesir’deki yerel afet grupları, belediye temsilcileri, sağlık ve güvenlik birimleri ile çeşitli kamu kurumlarından uzmanlar katıldı. Katılımcılar, afet anında yapılacak koordinasyon ve müdahale stratejileri hakkında bilgiler edindi ve senaryo üzerinden pratik uygulamalar yaptı.
Etkili İşbirliği ve Hızlı Müdahale
Tatbikatın en önemli noktalarından biri, yerel düzeydeki tüm ekiplerin bir arada çalışarak senaryo üzerinden afet durumlarına hızlı bir şekilde tepki verdi. AFAD yetkilileri, tatbikatın ardından yapılan değerlendirmelerde, katılımcıların etkin bir şekilde işbirliği yaparak koordinasyonu sağladığını belirtti.
AFAD’dan Açıklama
Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, “Afetlere hazırlıklı olmak, anlık değişen koşullara hızlı bir şekilde adapte olabilmek için bu tür tatbikatların önemi büyüktür. Bugün gerçekleştirdiğimiz masabaşı tatbikatı ile hem il düzeyindeki müdahale planlarımızı gözden geçirdik hem de yerel grupların işbirliğini pekiştirdik. Bu tür tatbikatlar, olası bir afet durumunda en etkin çözüm yollarını bulmamızı sağlayacaktır.” dedi.
Haber: Bülten
Balıkesir İtfaiyesi’nden AFAD Gönüllülerine Destek