GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

Afrin’den Gelen Ses-1 “BU MEMLEKET MESELESİ”

Bazen uzun süre yaşadığınız bir ortamdan gözlem ile kıssa çıkarmak çok zor iken, bazen de kısa süre yaşadığınız ortamdan çok şeyi gözlemleme şansı yakalayabiliyor insan. Afrin Operasyonunu takip ile ilgili akreditasyon başvurumuz kabul edilince yaşadığımız mutluluk ve heyecanı bile kelimelere dökmek çok zor. Çünkü bu akreditasyon için gazete olarak yoğun çaba harcamış ve başarmıştık.

Bölgede yaşadıklarımız ile ilgili paylaşacak pek çok şey var. Ama öncelikle Suriye sınırı bize bu kadar uzakken ve hem ulusal medyada, TV kanallarında hem de dijital ortamda sıkça yer verilmesine rağmen neden bir şehir gazetesi olarak Afrin Operasyonunu  takip etmek istediğimizi birkaç başlık ile paylaşmak istiyorum.

 

Dsc 0088

 

-Birincisi bu harekâtın tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir kamuoyunda da dikkatle takip edilmesi ve gerek okurlarımıza duyduğumuz saygı açısından, gerekse meslek etiği açısından, sahada yaşananları bizzat kendi objektifimiz, kendi gözlemimiz ile okurlarımıza sunma isteği idi.

 

-İkincisi ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği muazzam ve inanılmaz operasyonun sadece sınır illerini değil, Balıkesir de dahil memleketin tümünü ilgilendirdiği gerçeğini objektif bir şekilde Balıkesir’e yansıtma isteğimizdi.

 

Afri1

 

İşte bu amaçlar doğrultusunda aracımızla yaptığımız 14 saatlik bir yolculuk sonrası Kilis’e ulaştık. İlk gördüğümüz PYD/YPG’li teröristlerin sivil vatandaşları da hedef alan roket atışlarına rağmen, tehditlere karşı dik duran vatandaşlar ve gururla sahip çıktıkları canlı bir şehir oldu. Ki, bu şehir aynı zamanda yüz yirmi sekiz bin nüfusa sahip olduğu halde yüz otuz beş bin göçmene ev sahipliği yapan bir şehir. Afrin Operasyonunu sorduğumuz hemen her vatandaş ağız birliği etmişçesine bize şehrin her tarafına asılmış bayrakları göstererek, “Bu bayrağın anlamı ne ise Zeytin Dalı Harekatının anlamı da odur” yanıtını verdi. Hiç abartısız o insanların bunu söylerken parlayan gözlerindeki mesajı yoğun bir şekilde hissettiğimizi söylemem lazım. Öyle bir-iki kişiden bahsetmiyorum. Çarşıda-pazarda, sokakta- caddede onlarca insanla sohbet ettik. Kilis’te yaşayan vatandaşların bize verdiği mesaj oldukça net; “Bu MEMLEKET meselesi ve biz dimdik buradayız” ifadeleriyle bizde duygulandık ve “Kuva-i Milliye şehri Balıkesir de burada” dedik.

 

Afrin12

 

Ertesi sabah erkenden sınır ötesine geçtik, orada yaşadıklarımız ve gördüklerimiz inanılmazın da ötesinde idi.

 

Afrin123

 

-İŞID sakalı kesince PYD/YPG oldu mu?

-Vahıd vahıd (birdir birdir) turki-suri (Türkiye-Suriye) çığlıkları nerden çıktı?

Azmi’nin böreği bizi roketten nasıl kurtardı?

 

Onları da yarın ki köşemde paylaşacağım..

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu