GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ahmet Akın “24 Temmuz’da Milletin Sesi Balıkesir’den Duyulacak

Ahmet Akın “24 Temmuz’da Milletin Sesi Balıkesir’den Duyulacak

 

Cumhuriyet Halk Parti Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de üçüncüsü gerçekleşecek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ‘Milletin Sesi Mitingi’ öncesinde basın toplantısı düzenledi.

 

Dsc 0017 1

 

Bu Miting Kendi Kaderine Terk Edilmiş İnsanlarımızın Mitingi

Akın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü Saat 18.00’de Kuvayi milliye meydanında Balıkesir halkı ile bir araya geleceğini ifade ederek, “Balıkesir’imizde düzenleyeceğimiz milletin sesi mitingimiz ülkemiz açısından tarihi bir dönüm noktasında da denk düşmektedir. Bu mitingimiz sadece cumhuriyet halk partimizin mitingi değildir. Bu miting, ekonomik buhranda geçinemeyen açlık ve yoksulluk içinde, kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın, milletimizin mitingidir” dedi.

Bu Miting Tüm Mağdur Olanların Sesidir

Akın, açıklamasını “bu miting mahsulü tarlada kalanların, borcunu ödeyemeyenlerin, besleyemediği için süt ineğini kesenlerin, Edirne’den Ardahan’a toprağını ekenlerin, zeytin ağaçları sökülen, bankaya borcu olan, toprağı traktörü elinden alınan çiftçilerimizin, köylülerimizin sesinin mitingidir. Bu miting, çiftçinin, işçinin, köylünün mitingidir. Emeği sömürülen, emeklilikte yaşa takılan, 3600 ek gösterge hakkında mahrum bırakılan, mağdurların sesi olan milletimizin mitingidir” şeklinde sürdürdü.

Bu Miting Ülkenin Kaynaklarını Millete Aktarmanın Sesidir

Konuşmasında iktidara beşli çete vurgusu ile yüklenen Ahmet Akın, “Bu miting ülkemizin kaynaklarını, milletimizin kendisine değil de, beşli çeteye aktaranlara karşı çıkanların ortak mitingidir. Bu miting, kentlerimizi betona boğup yaşanmaz hale getirenlere karşı yaşanılabilir, nefes alınabilir, kentleri savunanların mitingidir. Bu miting, bir kişiye, tek kişiye bütün yetkileri vermeye, yalnızca onu güçlendirmeye değil, milleti, devleti, kurumları güçlendirmeye taraf olanların mitingidir” dedi.

Bu Miting Adalet, Eşitlik, Özgürlüğün Sesidir

Basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü hatırlatan Akın, “bu miting Kaz dağı ormanlarına, Marmara’nın, Akdeniz’in ve Ege’nin kıyılarına, yani taşımıza toprağımıza, suyumuza sahip olanların ortak mitingidir. Bu miting gelecek hayalini kaybetmiş yurt dışına çıkmış ve çıkma hayalleri kuranlara, ülkesine bir davet mitingidir. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçlaroğlu ‘herkes bilmelidir ki, benim halkımla birlikte her gün daha fazla büyüttüğüm adalet yürüyüşüm, bu ülkeye adalet, eşitlik ve özgürlük gelinceye kadar devam edecektir’ diyerek, sürdürdüğü mücadelesinde bir olma, beraber olma mitingidir” dedi.

Bu Mitingde Korku Duvarlarını Yıkacağız

Akın, basın açıklamasında Lozan antlaşmasının tarihine vurgu yaparak, 24 Temmuz’da kuvayi miliyenin baş şehri Balıkesir’in tarihi bir güne tanıklık edeceğini belirtti. Akın, “hep birlikte bu mitingimizde halkça bir düzeni kuracağız. Hep birlikte korku duvarlarını yıkacağız. Hep birlikte milletin olanları milletimize geri vereceğiz. Biliyorsunuz 24 Temmuz, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir dönüm noktasının başlangıç tarihidir. 25 Temmuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk milletinin kurtuluşundan, Türk milletinin kuruluşuna giden yolda, emperyalizme diz çöktüren Türk Milletinin, ismet İnönü başkanlığındaki Lozan heyetiyle masada kazandığımız zaferin 99. yıl dönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir halka olan kuva-i milliyenin başkenti olan Balıkesir’den, yine tarihi bir günde yani Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik zaferi olan Lozan antlaşmasının yıl dönümünde, hep birlikte önemli ve büyük  bir adım atacağız. Balıkesirimizin millet ittfakını demokrasi zaferiyle iktidara götüren yolun başlangıcını yapacağız.

Milletin Sesi Mitinginde Hep Birlikte Yek Olalım

Akın, Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluş değerlerine bağlı, aradan geçen yüz yıla yakın bir süredir aynı temeller üzerinden siyaset yapan ve kurucu değerlerini, bugünkü devamı niteliğinde olan bir partidir. Bununla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, çağı yakalayan, yenilikçi politikalarıyla, günümüz sorunlarına çözüm önerileri sunabilen bir partidir. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesi beş ana temel soruna karşı on üç tane çözüm önerimizle 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye cumhuriyetinin ikinci yüzyılının başlangıcı olacaktır. Sayın Kemal Kılıçlaroğlu’nun çağrısını bir kez daha herkesin huzurunda yenilemek istiyorum. Bize katılın hakkınızı teslim alın. Beraber olalım, birlik olalım, milletin sesi mitinginde hep birlikte yek olalım. Milletin sesi Balıkesir’den yurdumuzun dört bir yanına yayılacak ve dört bir yanından bu ses duyulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, tüm hemşerilerimizi kuvayi milliye meydanında milletinn sesi mitingine davet ediyoruz ve bekliyoruz. Ülkemizin birliği, Cumhuriyetimizin birikimi, demokrasimizin geleceği için, bu birlikteliğin tarihi olduğuna inanıyor ve bu inançla milletimizi saygıyla sevgiyle ve hürmetle selamlıyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu