GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ahmet Akın “Çiftçinin Traktörü Tarlada Değilse Ya İcrada Ya Da Evinin Önünde”

Ahmet Akın “Çiftçinin Traktörü Tarlada Değilse Ya İcrada Ya Da Evinin Önünde”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, akaryakıt zamlarının çiftçiyi zora soktuğunu belirtti.Çiftçilerle buluşan Ahmet Akın yaşanılan sıkıntıları çiftçilerden dinledi. Akın, “Tarlasını ekemeyen, gübreye mazota para yetiştiremeyen, borcu her geçen gün artan çiftçimiz, eğer icralık değilse traktörünü evinin önüne çekti, kullanamıyor. Çünkü ekemiyor. Sadece mazot yüzde 200 arttı” diye konuştu.

 

Balıkesirli Çiftçilerle Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, seçim bölgesi Balıkesir’de Savaştepe’nin Sarıbeyler, Karesi Armutalan, Kurtdere, Hisaralan, Gönen Reşadiye ve Sarıköy mahallelerinde hemşehrileri ile buluştu. Ahmet Akın, ziyaret ettiği yerlerde vatandaşların sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı. 2000’li yılların başlarında 2 milyar lira civarında olan çiftçi borcunun 92 kat artarak 185 milyar liraya ulaştığını, borçlar yüzünden tarımsal üretim araçlarının haczedildiğini belirtirken, üretim maliyetlerinin çok yükseldiğini, Balıkesir’de 1 dekar buğdayın üretim maliyetinin bir yılda yüzde 200 arttığını söyledi. CHP’li Ahmet Akın şöyle konuştu:

“Benim Balıkesirli çiftçim anlatıyor. İcradan kurtardıkları traktörlerini tarlaya götüremiyorlar. Çünkü mazot son bir yılda yüzde 200 artmış. Sadece mazot! Diğer girdiler olan tohum, elektrik, su, ilaç, gübrenin de mazottan kalır yanı yok. Tarlasına gübre atamamış. AK parti iktidarı desteklemeleri de yapmamış. Çiftçinin yanında Tarım Bakanlığı yok, İktidar yok. Tamamen yalnız bırakılmışlar. Bırakın traktörü sürmeyi, traktöre mazot alacak kazançları yok. Türkiye, bir kaç ürün dışında tüm ürünleri ithal eder hale geldi. Kendi kendine yeten ülke nerede şimdi? Balıkesir tarımın başkenti. Hayvancılığın başkenti. Ama gelin görün ki çiftçim dertli. Bu duruma hiç kuşkusuz izlenen yanlış tarım politikaları sonucunda geldik”.

AKIN, ARMUTALAN ETNOĞRAFYA MÜZESİNİ GEZDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karesi Armutalan Mahallesi’nde Muhtar İlyas Ay ve Öğretmen Metin Aygören’in katkılarıyla kurulan Armutalan Etnografya Müzesi’ni de ziyaret etti. Müzede, eskiden kullanılan gelin arabası, tahta beşikler, sinema filmlerinin oynatıldığı kamera, daktilo, çömlek, tarım aletleri ve çok çeşitli eşyalar hakkında Muhtar İlyas Ay’dan bilgi alan Ahmet Akın, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen Roman Şenliği’ne CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte katıldı.HABER: FATMA KARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu