GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ahmet Akın İktidarı Eleştirdi Erken Değil Hemen Seçim’e İşaret Etti

Ahmet Akın İktidarı Eleştirdi Erken Değil Hemen Seçim’e İşaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında bütçe görüşmelerini eleştirdi. Gübreye gelen zamların üreticiyi etkilediğini ifade eden Akın, tarımda uygulanan yanlış politikalara vurgu yaptı. Akın, “Esnaf sıkıntıda duyan yok, Çiftçi sıkıntıda duyan yok, Sanayici önünü göremiyor ”dedi.

“YANLIŞ POLTİKALAR VATANDAŞA YÜK OLUYOR”

Ahmet Akın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğünü ve bu bütçede vatandaş için zam olduğunu söyledi. İktidarın mış gibi yaparak üvey evlat gördüğü Balıkesir’de bundan etkileniyor diyen Akın, “ kriz gelecek hatalar var dedik önlem alın dedik ve önerilerimizi söyledik ancak eleştiri ve çözüm önerilerimizi dikkate almadılar” dedi. Ahmet Akın “yatırımların karşısında değiliz ancak, milletin üzerine bindirilen yükler ve iktidarın politikaları yüzünden geleceğimiz ipotek altına alınıyor şeklinde konuştu.

PEMBE TABLOLAR ÇİZİLİYOR

Pembe tablolarla vatandaşa hiçbir şey yok algısı verildiğini ifade eden Akın TÜİK açıklamaları yapılıyor ve saçma sapan bu açıklamalar yapılırken çarşı pazara giden vatandaşlarımıza soralım enflasyon ne durumda. Emekli torununa harçlık veremez durumda. Türk tipi denilen ,tek adam ,Cumhurbaşkanlığı sistemine getirilen eleştiriler arasında Türk Tipi ifadesin ide kabul etmediğini ve türk Tip’inin birlik ve beraberliği çağrıştıran bir ifade olduğunu söyledi.

SÜT’E ZAM YAPILIYOR YEM’E DE ZAM GELİYOR

Balıkesir’de süt üreticilerine rahat nefes aldırmak istediklerini söyleyen Akın, Tarım Bakanının yüzüne de söyledik . Duymuyorlar! ama birde size iletelim öyle duysunlar. Bunun bir paritesi olmalı.1 kilo süt 1,5 kilo yem almalı. Hadi onu da geçelim 1 kilo süt 1kilo 300 gram yem almalı. Şuandaki durumda 1kilo yem 5 TL ye yakın 1kilo süt’te 4 lira 70kuruş.Birde insanların emeklerine bakarsanız 6 ayın üzerinde zarar edenleri görmek mümkün. TÜİK ‘e bakıyoruz da yaptığı açıklamalarla ne kadar inandırıcılığı var? Hayvancılığı bitirdiler. Süt hayvancılığı yapan bu işten çıkmak istiyor alım gücü azalıyor.Ben yaptım oldu anlayışından vatandaşımızda bıktı. Mevcut iktidar yönetemiyor.

AKIN“MİLLET ERKEN SEÇİM DEĞİL HEMEN SEÇİM DİYOR”

“Hemen seçime gitmek gerekiyor. Daha önce erken seçim diyorduk şimdi hemen seçim diyoruz. Bunuda vatandaş diyor bize bunu söylüyorlar. Gün geçtikçe inandırıcılığı yitirilmiş bir iktidarla karşı karşıya kalıyorlar. Biri çıkıp diyor ki millete porsiyonları küçültün! Biz kara kış diyoruz onlar Kıs diyor…Önerilerimizden biri TRT payını kaldırmaktı. Kaldırdılar ama bu süreçte kademeyi de kaldırın diyoruz. Kademeli tarifeyi zam aracı olarak kullanacaklar.” Ahmet Akın toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Toplantıya CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli,Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililer katıldılar. M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu