GündemSiyaset

AHMET AKIN: “İKTİDARIN ENERJİ POLİTİKASI YOK ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP Grubu adına konuştu.

 

“TÜRKİYE ENERJİ KONUSUNDA YOL AYRIMINDA ”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, enerji üretiminin yenilenebilir kaynaklara dayanması, enerji verimliliği uygulamalarının geliştirilmesine ve ciddi bir enerji dönüşümüne ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Ahmet Akın, “Enerji konusunda Türkiye artık bir yol ayrımındadır” dedi.

 

“ENERJİ POLİTİKALARI GÜNÜ VE YANDAŞI KURTARMAK ÜZERİNE ”

 

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP Grubu adına konuştu. Ahmet Atın, “Öngörünüz yok! Politikalarınız yok! Her şey günü ve yandaşı kurtarmak üzerine kurulu” diye konuştu.
“Cari Açığı Tetikleyen En Önemli Harcama Kontrol Altına Alınmalı”

Ahmet Akın şöyle devam etti:
“Dünyanın gittiği düşük karbon emisyonlu, enerjinin daha verimli kullanıldığı, alternatif enerji kaynaklarının değerlendirildiği bir enerji patikasını izleyerek hem Paris İklim Anlaşması ile uyumlu politika izlerken, cari açığı da tetikleyen en önemli harcama kalemini kontrol altına almalıdır. Enerji verimliliği ile ülkenin enerji yoğunluğunu ve cari açığını düşürecek ve yeni bir istihdam kolu yaratacak bir enerji verimliliği sektörü oluşturulamamıştır. Dünyada bir yeşil ekonomi rüzgarı esiyor. Yeşil ekonomi demek en başta temiz, yenilenebilir, düşük karbon emisyonlu enerji ve sanayi demektir. Yani yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği demektir. Ancak, üzülerek görüyoruz ki Dünya’da Avrupa ülkelerinin, Çin’in, Japonya’nın, Güney Kore’nin izlediği düşük karbon emisyonlu enerji politikasını ülke olarak bizler izlemiyoruz, onların yaptıklarını yapmıyoruz. Bunu anlamak için de icraatlara bakıyoruz. Çünkü, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu