GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Ahmet Edip Uğur İçin Cenaze Töreni Yapıldı

Ahmet Edip Uğur İçin Cenaze Töreni Yapıldı

Balıkesir ve Türkiye’nin tanıdığı Balıkesirli bir isim olan Ahmet Edip Uğur son yolculuğa uğurlandı. Ailesinin dün ölüm haberini paylaştığı Uğur için, evinin önünde dün ve bugün taziye ziyaretleri kabul edildi,dua yapıldı. Ardından Uğur’un naaşı ambulansla zağnospaşa cami bahçesine taşındı. Zağnospaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından ambulansa alınarak, Başçeşme Mezarlığına defnedildi.

Balıkesir’in Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur yaşamını yitirdi. Siyasi yaşamında kuruculukta ön saflarda yer aldığı bilinen Uğur, AK Parti’nin kuruluşunda da önemli bir rol oynamıştı. Edip Uğur Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen siyasiler arasındaydı. Hem partisinden hem de başkanlıktan istifa etti. Siyasi yaşamına, ‘ DEVA Partisinde devam’ dedi. Uğur’un istifa sonrasında hastalığının nüksetmesi ve ağırlaşmasıyla birlikte önceki gün ölüm haberi geldi ve düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

01 Foto
 

Uğur Siyasetçi Ve İş İnsanı Kimliği İle Hep Ön Plandaydı

Uğur için Zağnospaşa cami önünde cenaze töreni gerçekleşti. Cenazeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Binali Yıldırım. AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Meclis eski Başkanlarından ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset dünyasının ileri gelenleri katıldı.

Kullan 2
 

Başçeşme Mezarlığına Defnedildi

Geçirdiği hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü bilinen Ahmet Edip Uğur yaşamını yitirdi. AK Parti’de genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmış olan Ahmet  Edip Uğur son yolculuğuna uğurlandı. Zağnos Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Edip Uğur’un naaşı Başçeşme Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnettiler.

Aw413826 04
 

Siyasi Yaşamına Deva Partisinde Devam Kararı Almıştı

ANAP ve AK Parti’de 18-22-23 ve 24’ncü dönem Balıkesir milletvekili olarak parlamentoda yer alan ve 2014 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevinde bulunan iş adamı Ahmet Edip Uğur partisinden istifa ettirildikten sonra DEVA Partisinin kurucuları arasında siyasi yaşamına devam etme kararı almıştı. Uğur’un son 2 aydır hastanede tedavi altında olduğu biliniyordu. Önceki gün ölüm haberini ailesi Ahmet Edip Uğur’un sosyal medya hesabından duyurdular.

241556456 4736245683066578 1837088745320365071 N

Cenazeye Katılanlar

Cenaze namazına, Edip Uğur ile birlikte siyaset yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Binali Yıldırım. AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Meclis eski Başkanlarından ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset dünyasının ileri gelenleri katıldı. Zağnos Paşa Camisi’ndeki cenaze namazı öncesinde Edip Uğur’un oğulları İsmail ve Mahmut Uğur ile eşi Nurgül Uğur ve torunları,yakınları taziyeleri kabul etti. Zağnospaşa Cami bahçesinde kılınan namazın ardından naaşı Ambulansa alınan Uğur’un Başçeşme Mezarlığına defin işlemi yapıldı. Haber:Semra Aman Akyürek

Aw413826 09
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu