GündemTürkiye Gündemi

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlılara Yönelik Hizmetlerin Kalitesini YAGEP’le Artıracak

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlılara Yönelik Hizmetlerin Kalitesini YAGEP’le Artıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yaşlı hizmetleri alanında faaliyet gösteren kurumların hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla “Yaşlılar İçin Gündüz ve Evde Bakım Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi” hayata geçirilecekler.

Türkiye’de, ortalama yaşam süresinin uzamasına bağlı olarak yaşlı nüfusun artış gösterdiğine dikkati çeken Yanık, “Yaşlılar için Gündüz ve Evde Bakım Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi”nin bu alanda yürütülen yeni çalışmalardan biri olduğunu belirtti.

“YAGEP ile ülkemizde yaşlılara yönelik evde bakım ve gündüz hizmetlerinin desteklenerek geliştirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullanan Yanık, projeyle Türkiye’ye özgü ve bölgesel nitelikli entegre yaşlı bakım modeli geliştirilmesinin planlandığını aktardı.

Proje ile yaşlılar için “aktif ve bağımsız bir yaşam” hedeflendiğini dile getiren Yanık, “Projenin amacı kaliteli evde bakım ve ayrıca gündüz bakım hizmetlerine odaklanarak yaşlılar için sosyal ve sağlık bakım sistemlerinin sürdürülebilirliğini ve verimliliğini artırmak, merkezi ve yerel kurumların kurumsal kapasitesini artırarak aktif yaşlanmayı desteklemektir. Projeyle, evde bakım ve gündüz bakımına odaklanarak yaşlı hizmetleri alanında faaliyet gösteren merkezi ve ayrıca yerel kurumların hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyoruz.” bilgisini paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu