GündemSpor

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER ÖZEL VE GÜZEL ANILAR YAŞATTI

Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü engelliler Haftasında hafta boyunca engellilere yönelik etkinlikler düzenledi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğuştan engelli 14 yaşındaki Eslem Ercan’ı, İl Müdürü Ahmet çakar, sahil turuna çıkarttı. Evlerinden çıkmakta zorluk yaşayan engelli vatandaşlar, sosyal hayata katılımlarının sağlanabilmesi için evlerinden alınarak sosyal hayata kazandırılması için özel çalışmalar yapıldı.İl Müdürlüğüne ait engelli asansörlü araç ile evinin önünden alınan doğuştan engelli Eslem Ercan (14), Erdek sahil bandında geziye çıkartıldı. Gezi sırasında denizde beliren pelikan, Eslem’in dikkatini çekti. Gezinin ardından bir hayırseverin verdiği iftara katılan Eslem, yemeğin ardından yine araçla evine bırakıldı.

ÇAKAR “YETERKİ MUTLU OLSUNLAR”

Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Balıkesir genelinde 6 bin 200 engelli vatandaşa evde bakım hizmeti veriyor. Balıkesir’de ve ilçelerinde yardıma ihtiyacı olanları tespit ederek yardım eli uzatıyor. Yıl içerisinde 796 olmak üzere bu zamana kadar engelliler için 13 bin 529 adet engelli kartı basıldı. Aynı zamanda da erişilebilirlik kapsamında yıl içinde 26, bu zamana kadar da 137 izleme, denetleme ve rehberlik danışmanlığı gerçekleştirildi. Balıkesir ve ilçe genelinde gerçekleştirilen hane ziyaretleri ile ihtiyaçlar doğrultusunda kuruluş müdürleri ile birlikte hizmet alanına giren sorunlar yerinde çözüldü. Yeter ki Eslem kızımız gibi sıkıntıları olan özel bireylerimiz huzurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan nEngelliler haftası kapsamında, %94 oranında Otizm ve Mental Retardasyon (Orta) teşhisi konan engelli Batuhan Ay İl Müdürü Ahmet Çakar’ı makamında ziyaret etti.Yüzme sporu ile ilgilenen Batuhan Ay, Antalya’da düzenlenen Türkiye Özel Sporcular 1. Bölge yüzme yarışlarında; 400 metre serbest bölge 1.si, 200 metre serbest bölge 1.si, 100 metre serbest bölge 1.si, 50 metre serbest bölge 2.si, 50 metre sırt üstü bölge 1.si olduğu ve 4 altın 1 gümüş madalya kazandı. Gebze’de düzenlenen Özel Çocuklar Federasyonunun yüzme yarışında da 400 metre’de Türkiye birincliği olan Batuhan Ay’ı; İl Müdürü Çakar tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu