GündemSiyaset

AK KADINLAR “FEMİNİST’TE DEĞİLDİR PAPATYA’DA”

 

AK KADINLAR “FEMİNİST’TE DEĞİLDİR PAPATYA’DA”

Köşe Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın AK Partili kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle Balıkesir AK Parti İl binasında Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, “Partimizin kadınlarının iffetine yönelik saldırılara kayıtsız kalamayız, Dilipak aleyhine yargıya başvurulmuştur, dava açılmış bulunmaktadır” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz beraberinde AK Parti’nin Kadın Milletvekilleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl yönetiminden ve Gençlik Kollarından isimlerde yer aldı.

AYRIMCILIK IRKÇILIKTAN BETERDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir” sözlerini hatırlatan Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak kurarak, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen bir lider olmuştur. ”Dedi. Cengiz, “Kadına yönelik her türlü zulmün karşısında olduklarını dile getirdi.

“AK KADINLAR AYRIŞTIRILAMAZ”

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, “AK Kadın hareketi asla bir feminist hareketi değildir ve hiçbir zaman “papatya” olmamıştır. AK Kadınlar hiçbir zaman AK Parti’li AKP’li diye ayrıştırılamaz” şeklinde konuştu.

Ak Kadinlar 4

“SÖZDE GAZETECİLER KARŞISINDA MÜCADELE VERECEĞİZ”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Cengiz, “AK Parti karşıtlığından beslenen bir takım gazeteci, siyasetçi, sanatçı veya akademisyen gruplarına şahit olmuş, yanlı ve iyi niyet taşımayan yaklaşımlarına karşı mücadele vermiştik. Sözde kanaat önderleri gibi bir duran bu gibi çevrelerin, sanki hükümetimizin ve Partimizin çıkarlarını düşünüyormuş gibi bir tutum sergilediklerine ve çeşitli ayrışma noktaları oluşturmaya çalıştıklarına şahit olmaktayız.” dedi.

KADININ TOPLUMDAKİ YERİ

“Eğitimde, sağlıkta, sosyal politikalar alanında, ekonomide, istihdamda, ayrımcılık ve şiddetle mücadelede, kadını, aileyi ve çocuğu koruyan pek çok yasal düzenlemelerle kadının statüsünü ve toplumdaki yerini dünya standartlarının üzerine çıkartmıştır. Kadınlarımızın karar alma mekanizmaları olan, merkezi ve yerel Meclislerde tarihimizin en yüksek katılımı sağlanmıştır. Kamu Kurum ve Kuruluşları başta olmak üzere siyasette, bürokraside, yargıda, güvenlikte, akademide, eğitim kurumlarında kılık ve kıyafet ayrımcılıkları kaldırılmış, kadınlar arasındaki eşitlik sağlanmış, toplumsal barışın yeniden tesisinde ülkemiz hak ettiği seviyeye kavuşmuştur.”

DİN AHLAK VE İNANÇ KJİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR

Cengiz sözlerine, “Hiç kimse ahlaksız küfürler ile kadınların namusuna laf uzatamaz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailemizi hakaret ile çirkin yakıştırmalar ile rencide edemez. Ayrıca din ahlak ve inanç gibi değerler kimsenin tekelinde değildir. Sözde bizimle birlikte, hareket içinde gözüken gazeteciler karşısında sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık susmayacağız ve mücadele vereceğiz” diyerek devam etti. Konuşmasına “Bütün bu hak ve özgürlükleri milletimize, liderimiz, partimiz ve hükümetlerimiz sağlamıştır . Öyle birilerinin 5- 10 bin twit atmasıyla ve algı yönetmesiyle kazanılabilecek başarılar değildir.”sözleri ile devam etti.

“BARDAĞI TAŞIRAN HAMLE”

Cengiz, Dilipak’ın edep dışı sözleri için ayrıca “Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretler içeren söylemler bardağı taşıran son hamle olmuştur. Herhangi bir pişmanlık çabasının olmadığını görmüş durumdayız. Yanıltıcı yazı ve paylaşımlara devam edilmiştir. Dünyanın her köşesinde fesatlık azgınlık yaygınlaşırken bizler duyarsız kalmadık kalmayacağız.” dedi.

“DİLİPAK ALEYHİNE YARGIYA BAŞVURDULDU DAVA AÇILDI”

“Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine, partimizin mensuplarına karşı yapılan her türlü saldırıya karşı her türlü hukuki girişimde bulunduk” diyen Cengiz, Dilipak aleyhinde yargıya başvurulduğunu ve dava açıldığını söyleyerek, ”Partimizin kadınlarının iffetine yönelik saldırılara kayıtsız kalamayız.” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi siyasi boyutta tartışılmaya devam ederken, medyada da konuyla ilgili sert bir polemik patlak vermiş, sözleşmeye uzun süredir çok net şekilde itiraz eden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında sözleşmeyi destekleyen AK Parti’lilere ağır sözlerle yüklenmişti.

“AKP’nin papatyaları” başlığını taşıyan yazıda o “Lale Devri çocukları” bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin “Papatyaları”(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular…”gibi ifadelere yer vermişti. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu