Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ak Parti Ayvalık’ta Talepleri Dinledi

Ak Parti Ayvalık’ta Talepleri Dinledi

 

AK Parti İl Başkanlığı, Ayvalık’ta yaşanan fırtına sonrası bölgede incelemeler yaptı. Ayrıca, Başkan Ekrem Başaran, bölgede zarar gören balıkçıların sorunları dinledi. Talepler arasında, balıkçı barınağı yapılması ve zararların giderilmesi için destek yer aldı.

Ekrem Basaran 01

Altınova’da Balıkçılar İçin Barınak İsteği

Ekrem Başaran Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri ile biraraya geldi. Başaran burada yaptığı konuşmada “Hepinize geçmiş olsun. Burada valiliğimiz aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Fonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kaynak oluşturulacak. Tespitler yapıldıktan sonra, ilgili birimler gerekli değerlendirme çalışmalarından sonra fonlarla herkese yardımcı olunacak. Öncelik ekmeğini burada kazanan başka gelir kapısı olmayan arkadaşlarımıza da ayrıcalık sağlanması için çalışacağız ”dedi.

“Elimizden Geleni Yapacağız”

“Çekek yeri ile ilgilide belli bir aşama kaydedildiğini biliyoruz. Ayrıca, Konu bürokrasi de belli bir noktaya ve aşamaya gelmiş. Bununla ilgili geçen süreçte biraz vakit kaybı var. Ancak, Vekillerimiz bakanlarımızla görüştüler. Tarım Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla görüştüler. Bu nokta da Allah nasip ederse en kısa sürede bu barınağın yapılması ile ilgili gerçekleşmesi, ilave tablolarla  nelerin yapılabileceği, bu insanlarımızın işi gücü ile uğraşması için inşallah bu tez zamanda yapacağız. Elimizden geleni yapacağız “

 

“Devletin Desteği Her Zaman Oldu Olacak”

 

“Ak Parti şimdiye kadar tarım alanında, sel felaketlerinde, depremlerde veya herhangi bir zarar durumunda her daim milletimizin yanında olmuştur. Acil şey neyse, barınmaysa barınma, gıda yardımı ise gıda yardımının hemen yapılması, sıkıntısı varsa maddi desteklerin sağlanması, borçları varsa onların ertelenmesi için gerekenin yapılması, primlerin ertelenmesi v.s. mağduriyete düşmüş olan insanlarımızın, vatandaşlarımızın, hangi noktadaysa acil ve elzem olan, gereken neyse bu konuda gereğini yapıyor. Devletin bütün imkanlarını ve şartlarını zorlayarak vatandaşlarımızın yanında oluyor.”

Ekrem Basaran

Vekillerimizin de dediği  bürokratik noktada bir tıkanma ve bir eksiklik varsa bunun takibini yaparak çözümü hızlandıracağız. Çevre Şehircilik, Tarım ve Ulaştırma Bakanlığımız Ayvalık’ta yaşanan bu afat ile ilgili durum tespit ve değerlendirme çalışmalarını başlattı. Bu konuda hızlıca vaziyet alıp, insiyatif alıp. vekillerimizle birlikte gereken girişimleri yaparak, ivedilikle barınağın yapılması için harekete geçeceğiz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu