Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’ten zehir Zemberek Açıklama

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’ten zehir Zemberek Açıklama

 

AK Parti Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin, 5 Kasım’da düzenlediği ödül Töreninde yaşananlara dair bir açıklama yaptı.

 

Çelik, ödül töreninde dava yoluyla tekzip yayınlattığı bir gazeteye ödül verilmesi için kendisinin seçilmesini görmezden gelmesine rağmen, tören sonrası aynı gazetenin ödül haberinde yer alanların tesadüf olmadığına ve kasıtlı olduğuna işaret etti.

Ak Parti Balikesir Milletvekili Adil Celikten Zehir Zemberek Aciklama 01

Ayrıca, rezalet olarak değerlendirdiği törende yaşananlar adına Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’den bir açıklama talep ettiğini, ancak açıklama yapılmadığını belirten Adil Çelik, kendisinin konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunda kaldığını ifade etti.

 

İşte AK Parti Milletvekili Adil Çelik’in Yaptığı Açıklama;

 

Şentop Hukuk Fakültesi İçin Şehrimizi Ziyaret Etti

“Bilindiği üzere, Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açılışını yapmak üzere, TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop 5 Kasım 2021 günü şehrimizi ziyaret etmiştir. Bir hukukçu olarak, Hukuk Fakültemizin açılışının, yine Anayasa Hukuku Hocası, Sayın Şentop tarafından yapılmasını çok arzu ettim. Üniversite Rektörümüzün de konuya sıcak bakması üzerine Sayın Şentop’u şehrimize fakültenin açılışına onur konuğu olarak davet ettim. Güzel bir program olduğunu da düşünüyorum.

“Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin Töreninde Hoş Olmayan Manzaralar Ortaya Çıkmıştır”

Aynı dönemde, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ramazan Demir de Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri verileceğini ve ödül törenine Sayın Şentop’u davet etmek istediğini belirterek bu konuda yardımımı istedi. Meclis Başkanımızı birlikte davet ederek aynı tarihte hem Hukuk Fakültesi açılışını, hem de Gazetecilik Ödülleri törenini gerçekleştirmek üzere program yapıldı. Ancak, düzenlenmesine ve TBMM Başkanı’nın gelmesine vesile olduğum Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül töreninde hiç de hoş olmayan manzaralar ortaya çıkmıştır.

 

“Protokol Kuralları Altüst Edilmiştir”

 

“Daha önce şahsımla ilgili yayınladığı yalan haber ve uydurma yorumlar nedeni ile hem mahkemeden tekzip kararı aldığım, hem de Basın İlan Kurumu’na şikayet ettiğim, sonradan gazeteci kisvesine bürünmüş bir şahıs, ödüle layık görüldüğü gibi, bu ödülü takdim edecek kimse kalmamış olacak ki, büyük bir organizasyon mahareti olarak ödül takdimi görevi şahsıma tevdi edilmiştir. Daha sonradan ödül alan ve verenlere baktığımızda, bu konuda özel gayret gösterildiği açıktır. Bu tablonun oluşması için de bütün protokol kuralları alt üst edilmiştir.”

“Tesadüfi Değildir…”

“TBMM Başkanı’nın huzurunda yapılan bir törende, şehrimizin bazı küçük insanlarının güdük akıllarına uyup da bir tatsızlık yaşanmaması adına bu tabloyu görmezden gelmek belki mümkün olurdu. Ancak daha sonra ödül (!) alan basın organında yapılan haber ve yorum, yaşananların hiç de tesadüfi olmadığını açıkça ortaya koymuştur. TBMM Başkan’ının katılımı ile güzel bir tören yapmak varken, aklı böyle işlere çalışan ve bundan medet uman insanların olduğu bir ortamda yaşamak, hele hele siyaset yapmak gerçekten zor…”

“Tam Anlamı İle Bir Rezalet”

“Cemiyetin düzenlediği bu ödül töreninde yaşananlar kelimenin tam anlamı ile rezalettir. Ödülleri veren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ramazan Demir’den bir açıklama yapması yönündeki talebim de oldu. Ancak, maalesef kabul görmemiştir. Bu durumda açıklama yapma görevi bize kalmış oluyor. Netice olarak bu ödül törenini düzenleyenler, bu mizanseni hazırlayanlar, kendi milletvekillerine, törenin düzenlenmesine büyük bir katkı sağlayan şahsıma karşı işledikleri ayıp ile maluldürler.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu