GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı Yaptı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı Yaptı

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Toplantısı İstişare Toplantısı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında Konya’da gerçekleştirildi.

 

Bir araya gelmekteki amacın istişare olduğunu belirten Özhaseki, “Hepimiz biliyoruz ki belediyeciliğin bir okulu yok. Belediyecilik daha çok görerek, istişare ederek, konuşularak ve kendi aramızda yapmış olduğumuz bu istişarelerde gördüğümüzü bildiğimizi arttırarak yapılıyor. Bizler insanlara nasıl hizmet ederiz, onların refahını nasıl artırırız, şehirlerimizi geleceğe nasıl taşırız kaygısıyla durmadan gayret ediyoruz. AK Parti olarak bizim hem genelde hem yerelde siyasetimiz hizmet siyaseti, eser siyaseti 2001’de kurulduk. Bir sene sonra yapılan seçimlerde iktidar olduk. Hem genelde hem de yerelde neredeyse 20 yıldır eser siyasetini ortaya koymaya gayret ediyoruz. Erdemliler Hareketi olarak başlayan bu hareket, 20 yıl içerisinde Türkiye’de ve şehirlerimizde adeta sessiz bir devrim yaşattı” diye konuştu.

“AK Parti Türkiye’ye çağ atlattı”

Milli Eğitim’den savunmaya, ulaşımdan ekonomiye kadar AK Parti iktidarının Türkiye’ye çağ atlattığını söyleyen Özhaseki  İha’nın edindiği bilgilere göre konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Milli Eğitim’den hep bahsederiz. 2002’deki Milli Eğitim’in bütçesi 10 milyar 300 milyon lira, şimdi bütçemiz 275 milyar lira. Öğretmen sayımız 526 binden 1 milyon 276’ya çıkmış. Derslik sayımız iki misline çıkmış. Sağlık alanında eskiden parçalı olan birkaç bağımsız kurum gibi hareket eden sağlık örgütlerini tamamını birleştirip dünyanın en önemli sağlık merkezleri haline gelen bir Türkiye’den bahsediyoruz. 20 tane şehir hastanesi bitmiş, hizmet ediyor, 13 tanesi inşaat halinde. Nitelikli yatak sayımız 19 binden 264 bine çıkmış vaziyette. Ulaştırmaya baktığınız zaman 6 bin kilometrelik bir yol ağından bugün 30 bin kilometrelik bir yol ağından bahsediyoruz. Tünel sayısı 83 iken bugün 469 adet tünelimiz var. Tersane sayısı 37 den 84’e çıkmış. Havaalanı sayımız 26 adet iken şu anda tam 57 adet havaalanımız var. Orman varlıklarını 21 milyon hektardan 23 milyon hektara çıkaran dünyadaki ender ülkelerden birisiyiz. Savunma sanayinde şu anda 750 tane proje devam ediyor. Bütün bunların hepsi Türkiye yüzyılına hazırlık için müthiş bir altyapı ve büyüyen bir ülkenin işaretleri olarak önümüzde duruyor ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da Katıldı

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu