GündemSiyaset

AK PARTİ’DE HAREKETLİ GÜN

Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatılar Ak Parti’de bugün sona eriyor. İl genel ve belediye meclis üyelikleri için ise 3 Aralık tarihine kadar başvuru süreci devam edecek.

Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının alt çizilmişti. Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK’nın istifaların son tarihi olarak 1 Aralık 2018 olarak açıklandığı biliniyor. AK Parti aday adaylığı süreci için 5-12 Kasım arasında müracaat tarihi vermişti. Bu süre bugün doluyor. Parti, kamu görevlilerinden ve teşkilat mensuplarından istifaların arandığını bildirmişti. Büyükşehir belediye başkanlıklarına aday adaylık aidatı 10 bin lira, nüfusu 100 binden fazla olan illerde 5 bin lira, nüfusu 100 binin altında olan iller için 3 bin lira. Nüfusu 200 binden fazla olan ilçeler için aday adaylık müracaat aidatı 3 bin lira, nüfusu 50 bin ile 200 bin arasında olan ilçeler için 2 bin 500 lira, nüfusu 50 binden daha az olan ilçeler için bin 500 lira olarak belirlendi. Ayrıca belde belediye başkanlıkları için bin lira, büyükşehir belediye meclis üyeliği için bin lira, il genel meclisi ve büyük şehir olmayan diğer illerin belediye meclis üyeliği için 500 lira aidat ücreti belirlenirken Kadın adaylar için belirlenen miktarın yarısı, engelli adaylar için ise dörtte bir oranı uygulanması kararlaştırıldı.

ADI GEÇENLER VE ADAY ADAYLARI İÇİN KULİS BİLGİLERİ

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE -Mevcut Başkan Zekai Kafaoğlu yeniden adaylığı en yüksek profil olarak görülüyor. Büyükşehir aday adaylığı için adı geçenlerse şöyle; Prf.Dr Mehmet Aşık, İbrahim Aydın.

KARESİ BELEDİYE mevcut başkan Yücel Yılmaz’ın adaylığı yüksek profil olarak görülüyor. Karesi için aday adaylığını açıklayan isim Kadir Dağlı. Adı geçen isim ise Mesut Akbıyık. Sürpriz bir ismin gelebileceği konuşuluyor.

ALTIEYLÜL BELEDİYE Mevcut başkan Hasan Avcı’nın profilinin düşük kaldığı ve şahsının devam etmek istediği ancak tepkiler aldığı konuşuluyor. Adı geçenler Yusuf Hocaoğlu, Mesut Eray, aday adaylığı açıklayan geçmiş dönem il başkanı Dinçer Orkan, İsmail Çoban. Emine İdrisoğlu, Taner Kokrmaz, Yücel Kuşçu NOT: Altıeylül Belediye Başkan aday adaylığı için müracaat sayısının 15’i bulması bekleniyor.

BURHANİYE BELEDİYE Mevcut Başkan Necdet Uysal. Adı geçen isimler arasında İlçe Başkanı Onur Bedir yer alırken farklı bir ismin üzerinde çalışma yapıldığı ve iki gün önce isim üzerinde karar alındığı tahmin ediliyor.

İVRİNDİ BELEDİYE Mevcut başkan Recai Baytar. Aday adaylığını açıklayan isimler şöyle; Balıkesir’de Milli Eğitim Müdürlüğü yapan geçmiş dönem müdürlerinden Yusuf Cengiz, Altıeylül ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Esnaf Selahattin Akgedik sayının artabileceği düşünülüyor.

SAVAŞTEPE BELEDİYE: Mevcut Başkan Turhan Şimşek. Aday adaylığını açıklayan isimler Mustafa Canseven,Mehmet Ülkü, Bilgin Yazıcı,

BİGADİÇ BELEDİYE Mevcut Başkan İsmail Avcı. Adı geçen isimler Mustafa Göksel ve Mustafa Biçe.

SUSURLUK BELEDİYE Mevcut Başkan Hüseyin Hızlıoğlu. Adı geçen isim İsmail Güneş.

DURSUNBEY BELEDİYE Mevcut Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan.

KEPSUT BELEDİYE Mevcut Belediye Başkanı İsmail Cankul.

BANDIRMA BELEDİYE Aday adaylığı için adı geçen İsmail Yaşar.

BALYA BELEDİYE AK Parti aday adaylığı için müracaat eden isim Makine Mühendisi Şakir Aydoğdu SINDIRGI BELEDİYE mevcut Belediye başkanı Ekrem Yavaş.Aday adaylığı için Eğitimci ve Atıeylül Belediye’de müdür Elvan Göktepe, Avukat Burak Has. Adı geçen isimler arasında Hali Güner var.

AYVALIK BELEDİYE AK Parti’de bugüne dek aday adaylığı için aday adayı henüz çıkmadı. Adı geçen isimler arasında Hakan Kayaalp var. Kimler başvuracak ve kim aday olacak merak ediliyor.

MANYAS BELEDİYE Adı geçen isim AK Parti Manyas ilçe başkanı İbrahim Koman

GÖMEÇ BELEDİYE mevcut Başkan Kazım Arslan. Adı geçen isimler arasında Eşref Uslu var.

GÖNEN BELEDİYE Başkanı Hüseyin Yakar. Aday adaylığı açıklayan isim Saim Oygucu, Dr. Ali Karahan, Oğuzhan Akyener, Muzaffer Malcıoğlu, Mahmut Akbıyık, Aydın Karakaya oldu Servet Bıyık.

MARMARA ADALAR BELEDİYE: Mevcut Başkan Süleyman Aksoy. Adı geçen isimler arasında parlak bir ismin olmayışı ilçede sık konuşuluyor.

HAVRAN BELEDİYESİ: Mevcut başkan Emin Ersoy .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu