GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AK Partili Subaşı: “Muhalefet Görmezden Geliyor”

AK Partili Subaşı: “Muhalefet Görmezden Geliyor”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, muhalefetin Antalya Diplomasi Forumu’na yönelik tutumuna ilişkin “Dünya ilgiyle izlerken övgüyle bahsederken mankurtlaşmış bir zihniyete sahip muhalefet, bu başarı hikayesini görmezden geliyor.” dedi.

 

Barışçıl Adımlar Türkiye’de Atıldı

 

Subaşı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını Antalya’da buluşturduğunu hatırlatarak iki ülkenin, Türkiye’nin arabuluculuğunu kabul etmesinin önemini ayrıca dile getirdi. Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkiye’yi birçok ülkenin devlet başkanı, başbakanı ve ayrıca bakanlarının ziyaret ettiğini hatırlatan Subaşı, Rusya-Ukrayna savaşına son verecek barışçıl adımların Türkiye’de atıldığını belirtti.

 

“Muhalefet Görmezden Geliyor”

 

Dünya ülkelerinin, Türkiye’nin diplomasi başarısını takdir ettiğini ancak muhalefetin bu duruma sessiz kaldığını söyleyen Subaşı, “Dünya ilgiyle izlerken övgüyle bahsederken mankurtlaşmış bir zihniyete sahip muhalefet, bu başarı hikayesini görmezden geliyor. CHP Genel Başkanı’nın ifadesiyle Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanı, ayrıca başbakanı olan bir zat adeta kıskançlık krizine giriyor, ağzından çıkanı kulağı duymuyor.” ifadesini kullandı.

 

“Davutoğlu Stratejik Çukurdan Çıkamamış”

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, “Sayın Erdoğan, yalvar yakar İsrail Cumhurbaşkanı’nı Türkiye’ye getirdi.” paylaşımını eleştiren Subaşı, “Mister Davutoğlu, sen Dışişleri Bakanı olmuşsun, Başbakan olmuşsun ama kendi stratejik çukurundan çıkamamışsın ve ayrıca çok önemli bir şeyi öğrenememişsin; Türkiye Cumhuriyeti hiç kimseye yalvarmaz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan asla kimseye yalvarmaz. Sayın Erdoğan bir dünya lideridir.” değerlendirmesini yaptı. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu