Gündem

AKADEMİK ODALAR: ‘’ANTİDEMOKRATİK TASARI’’

Balıkesir Akademik Odalar Birliği ‘’İşimize, İş Güvencemize, Eğitim ve Çalışma Hakkımıza saldırılara karşı mücadele edeceğiz’’ diyerek ortak bir basın açıklaması düzenlediler. Mecliste kabul edilen sağlık tasarısıyla ilgili konuşan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, ‘’ Meslek örgütlerini yok sayan bu yaklaşım antidemokratiktir ve kabul edilemez’’ dedi.

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, SMMMO Balıkesir Şube Başkanı Metin Yalçın’ın katılımıyla Balıkesir Tabip Odası’nda Balıkesir Akademik Odalar Birliği tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Balıkesir Tabip Odası hizmet binasında yapılan basın açıklamasında Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, ‘’OHAL ve KHK rejimi ile binlerce sağlık emekçisi haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş, yüzlercesinin eğitim hakkı elinden alınmıştır.

Ayrıca hangi kriterlerle yapıldığı bilinmeyen güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek de binlercesi işlerine başlatılmamıştır. Söz konusu yasa ile hekimlerin eğitim ve çalışma hakkı tümden engellenmekte, hekimler açlığa mahkûm edilmek istenmektedir’’ dedi.

‘’TC TARİHİNİN EN ACIMASIZ TEKLİFİ’’

Başkan Şahin Cılız açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Kamuoyuna “sağlıkta şiddete karşı” olarak sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermediği gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan atılan, güvenlik soruşturmalarından geçemeyen hekimlerin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin sağlık alanındaki en ağır, en acımasız, hukuk tanımayan düzenlemelerini içeren bu teklifin TBMM Genel Kurulu’nda yasalaşması durumunda sorunlar katmerleşecektir. Şiddeti değil, çalışma hakkını engelleyen bu yasa tasarısının tümüyle geri çekilmesi talebiyle Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak Meclis’te grubu bulunan partilerle görüşmüş ve komisyon aşamasında komisyona katılarak görüşlerimizi paylaşmış, kanun teklifinin doğuracağı telafisi imkansız mağduriyetleri ilgililerle paylaşmıştık.

Bu ülkede hekimlik yapma hakkının bu kadar hukuksuz ve keyfi kararlarla kolayca ortadan kaldırılması durumunda; diş hekimliği, eczacılık, avukatlık, öğretmenlik, mühendislik dahil hiçbir meslek mensubunun aldığı diplomanın, harcadığı emeğin önemi kalmayacaktır. Bu yaklaşım en temel “vatandaşlık hakkının” ihlalidir.’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu