Gündem

Akar ve TSK’nın komutanlardan KKTC’de ‘kararlılık’ mesajı

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK’nın komuta kademesi, KKTC’de askeri birlikleri denetledi, kapalı Maraş bölgesinde havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, KKTC’de komandoların eğitimini denetledi, kapalı Maraş bölgesinde havadan ve karadan incelemelerde bulundu. Akar, “Garantörlük hak ve sorumluluklarımızı bugüne kadar eksiksiz, aksaksız yerine getirdik, bundan sonra da getirmeye kararlıyız. Bunu yerine getirebilmek için de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ada’daki varlığı şart, bunu da herkes böyle bilsin.” dedi.

Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile KKTC’deki temasları sürüyor.

İlk kez bir Milli Savunma Bakanının TSK’nın komuta kademesiyle KKTC’ye yaptığı ziyaret olarak tarihe geçen program kapsamında Akar ve komutanlar, askeri birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı’na giden Bakan Akar, Onur Kıtası’nı selamladı, şeref salonu ve müzeyi gezdi, brifing aldı.

Karargahta önemli toplantı

Akar ve komutanlar, daha sonra karargahta birlik komutanlarıyla bir araya geldi. İki saatten fazla süren toplantıda, Ada’da son dönemdeki gelişmelerin ele alındığı, askeri faaliyetlerin masaya yatırıldığı öğrenildi.

Toplantı sonrasında Akar ve beraberindekiler, Alevkayası Kışlası’ndaki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komando Alayı’na geçti. Komandolar ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Görev Kuvvetince müşterek gerçekleştirilen pusu ve yakın muharebe eğitimlerini denetleyen Akar, dağcılık eğitimi faaliyetlerini de izledi.

Meskun mahal ve yakın muharebe atışlarında tam isabetle hedefler vurulurken, dağcılık eğitimi kapsamında geçilen sarp arazinin ardından askerler “Komando Andı”nı okudu.

Mehmetçik’in KKTC’li askerlerle sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ortamda gösterdiği başarılı performans, Akar ve komutanlar tarafından takdirle karşılandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu