GündemEğitim

Adaylara müjde: ÖSYM duyurdu! Sonuçlar Belli Oldu

Adaylara müjde: ÖSYM duyurdu! Sonuçlar Belli Oldu… ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre sonuçlar belli oldu. Dahası  Sonuçları bekleyen adaylara müjdeyi ÖSYM verdi.

 

Adaylara müjde: ÖSYM duyurdu! Sonuçlar Belli Oldu

1 88 Jpg

ÖSYM SONUÇLARI BELLİ OLDU

ÖSYM tarafından yapılan son duyuruya göre DGS sonuçları açıklandı.

Ayrıca Ön lisans bölümü mezunlarının eğitimlerini lisansa tamamlamak için girdiği DGS sonuçlarına ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ulaşacak. Sonuçları kontrol etmek için https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesine kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapmak yeterli olacak.

 

1111 1 Jpg

 DGS SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Sayısal ve sözel testlerdeki puanlar ve ön lisans başarı puanlarıyla birlikte DGS sonuçları belli oluyor.

Sayısal ve sözel testlerden en az bir ham puan alan adayların puanları hesaplanmaktadır.  Dahası 2022 senesinde bir üniversite programına yerleşen adayların 2023 senesi ÖBP puanları 0.45 katsayısıyla çarpacaklar. 2023 senesinde bir bölüme yerleşen öğrencilerin 2024 senesinde ÖBP puanları 0.45 ile çarpılarak sonuçlar olacak.

 

DGS SINAV SONUCU:

ÖSYM sonuç ekranı (https://sonuc.osym.gov.tr/) üzerinden erişime ;Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ardından tercihler olacak.

Öte yandan doğru ve yanlış sayısına göre detaylı sonuç belgesi ÖSYM’den adayların T.C kimlik numarası ve şifreleri ile belli olacak.

 

DGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Ayrıca Adaylar sınav sonuçlarını “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresi üzerinden öğrenecek.

 

DGS’DE BARAJ VAR MI?

Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) baraj yoktur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyenler için düzenlenen Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) 464 bin 281 adayın katılımıyla gerçekleşir.

Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu